This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

UiB samarbeider med flere store mediehus for å lokalisere små og store mediebedrifter på én plass. Dette er noe studentene ved institutt for medie- og informasjonsvitenskap kan komme til å dra nytte av.

TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitet i Bergen har satt i gang et samarbeid om å opprette en felles lokasjon for mediebedrifter i Bergen.

 

Fordelaktig for studentene

TV 2-representant i MediArena, Svein Ove Søreide, tror at studentene vil få en enda mer pratisk utdanning hvis tanken om en medieklynge blir til virkelighet.

– Vi ønsker å tilby universitetet at de kan gjøre all sin TV-produksjon og journalistikk på det samme utstyret som TV 2 bruker, på de samme studioene som TV 2 bruker og vi ønsker å ha et nært samarbeid, praksisplasser, bruke studenter som freelancere og stille våre folk til rådighet som forelesere og som veiledere for studentene.

Også instittleder for informasjons- og medievitenskap, Leif Ove Larsen, ser mange positive sider med prosjektet for studentenes del. Blant annet nevner han gode muligheter til å komme tettere på mediebransjen og danne seg et nettverk som en gunstige faktorer.

 

Utfordringer om å holde på talentene

Selv om medieklyngen kan bli gunstig for studentene, kan Larsen skimte noen utfordringer.

– For instituttet kan en utfordring bli å beholde talentene, at de  ikke blir tatt av bransjen for tidlig.

 

Realistisk

Prosjektet startet da TV 2 ville endre sine kontorer på Nøstet og kom i dialog med UiB. Ikke lenge etter kom NRK og avisene også på banen. Søreide sier at Medieklyngen i Bergen vil bli en realitet.

– Idéen har kommet så langt at fryktelig mange blir skuffet om det ikke blir til.

 

Flere alternativer for lokasjon

Lokasjonen for medieklyngen er enda ikke satt. Alternativene er:

– Nøstet

– Nygårdsporten

– Marineholmen

– Lars Hilles Gate

Kommentarer