This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Mugg i leiligheten er et problem mange Bergensstudenter møter på. Joakim Hermannsen opplevde at huseier bare malte over problemet. I tillegg manglet leiligheten rømningsvei.

Hermansen bodde tidligere i en leilighet i Professor Keysersgate. Han flyttet til slutt ut av leiligheten grunnet mange problemer som oppstod i løpet av oppholdet. Det samme gjorde hans daværende samboere.

– Det var bare deilig å bli ferdig med det, sier han.

 

Malte over

I leiligheten har de blant annet slitt med høy luftfuktighet, som etterhvert har ført til mugg på det ene soverommet. Det tok lang tid før noe ble gjort med problemet, og det hele endte med at huseieren på den tiden valgte å male over muggen.

– Man kan ikke vaske vekk eller male over mugg, det vil uansett komme tilbake, forklarer daglig leder ved Fukt1, Anders Onarheim.

Han mener det heller ikke vil hjelpe å sette inn en luftrenser, noe som ble gjort i leiligheten.

 

Manglet rømingsvei

Det at det ikke er et vindu ut fra soverommet, er også en årsak til at muggen har oppstått. Det er også et problem med tanke på en mulig brann, da det ikke finnes noen rømningsvei.

– Forskriftene krever ikke at det er en rømningsvei per soverom, men det er absolut noe vi vil anbefale, forteller daglig leder ved DNB Eiendom, Dag Jonny Johannessen.

Han mener man bør tenke på beboernes sikkerhet, framfor å forholde seg til forskriftene. Han anbefaler også alle som skal kjøpe eller leie leilighet å ha med en fagperson, for å være sikker på at alt er som det skal.

 

Feil i planløsning

Leiligheten har også hatt en uheldig planløsning. Tidligere har beboerne vært nødt til å benytte seg av fellesarealet i leilighetsbygget for å bevege seg mellom fremste og bakre del av leiligheten. Dette skapte mye persontrafikk i trappegangen, og ble til bry for resten av beboerne i bygningen.

 Flere forslag til en planløsning ble fremstilt til Etat for byggsak og private planer, og de kom til slutt fram til en løsning. Det ble satt inn en dør mellom to av soverommene i leiligheten, som beboerne kunne benytte seg av.

– Den døra ble ikke brukt, sier Hermansen.

 

– Ikke bedret

De som bor i leiligheten nå forteller også at de ikke benytter seg av døren, men går frem og tilbak gjennom trappeoppgangen.

– Dette er svært lite praktisk, sier Dag Jonny Johannessen.

Det er idag en ny huseier i leiligheten, og de som bor der nå sier de ikke har opplevd noen store problemer med leiligheten. Det har allikevel ikke blitt gjort noe mer med de største problemene som muggen og planløsningen.

 

Kommentarer