This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Neste semester trenger du ikke lenger få alt med på karakterutskriften, slik ordningen har pleid å være. Selv om du går på flere studieprogram.

Dette gjelder særlig juridiske og økonomiske fag, der karakterene teller når man søker jobb. Hvis man foreksempel har hoppet psykologi og begynt på jus, kan man velge bort førstnevnte på karakterutskriften. Dette er særlig gunstig for de som har ikke har gjort det så bra det første programmet.

Jonas Jensen er representant i det juridiske studentutvalget, og forteller til BSTV at de har mange studenter som har studert noe annet før de begynte på jus. Han har selv gått flere program.

– Vi i studentutvalget har jobbet med dette siden 2009, og nå har det kommet et resultat vi er veldig fornøyd med, sier Jensen.

Daglig leder i Karrieresenteret, Rønnaug Tveit, er imidlertidlig litt mer skeptisk til ordningen. Hun advarer nyutdannede mot å ikke ta med alt på karakterutskriften, men påpkeker også at de færreste arbeidsgivere ber om denne.

– Tradisjonelt sett er det i juridiske fag og kanskje ute på Handelshøyskolen at arbeidsgiver ser på karakterer. Men forøvrig så kjenner jeg ikke til at karakterene er avgjørende når man skal søke jobb. Ikke vær redd for å skjule noen karakterer, det er tross alt en nyttig kunnskap du sitter på, sier Tveit.

 

 

 

Kommentarer