This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

På Sydneshaugen er man bekymret for innrykk av barneskoleelever, men UiB lover at studentene kommer i første rekke.

Tidligere i uken så det ut til at mastergradsstudentene ved Humanistisk Fakultet (HF) Sydneshaugen muligens måtte bøte på lesesalplasser til fordel for Møhlenpris barneskoleelever.

De mest berørte i denne saken har vært mastergradsstudentene ved Humanistisk Fakultet (HF). De fryktet, i tillegg til tapte lesesaler, forelesningssaler og kollokvierom, at barneskoleelevenes tilstedeværelse i tre år fremover kan føre til forstyrrelser i studiehverdagen.

– Vi er redd for at det kan bli mye støy, og at vi ikke får konsentrert oss om oppgaven vi holder på med, sier HF-studenten Erlend.

Mastergradsstudentene har gitt uttrykk for at Bergen kommune med Universitetsstyret ikke har tatt nok hensyn til deres situasjon, og føler seg tilsidesatt.

Eiendomsdirektør ved Universitetet i Bergen, Even Berge, mener at HF-studentene ikke har noen grunn til bekymring.

– Det har aldri vært snakk om å kaste våre egne studenter på dør for å gi plass til Møhlenpris skole, hevder Berge.

Bedre dialog mellom studentene og universitetsstyret

Etter et orienteringsmøte i dag mellom universitetsstyret og representantene for de ulike instituttene var det fokus på en bedre dialog mellom studentene og universitetsstyret. Dette er noe leder i Studentutvalget ved HF, Tor Sivertsen Prestegard, er glad for.

– Ja, vi er veldig fornøyd med at det er kommet en god dialog, og at vi satser på at både eiendomsavdelingen og universitets- og fakultetsledelsen holder dialogen i gang slik at alle kan føle seg inkludert i prosessen, sier Prestegard.

Det er ventet at en endelig bestemmelse i saken vil bli tatt i slutten av februar.

P. S Dersom universitetet tar en avgjørelse uten å lytte til studentenes meninger, bryter de medbestemmelsesretten.

Kommentarer