This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Etter flere diskusjoner rundt prisene i kantinene til Studentskipnaden i Bergen, valgte velferdstinget å bestille en analyse av hvorvidt kantinene drives kostnadseffektivt.

I analysen gjort av NHHS-consulting blir både driften som helhet, men også alle kantinene hver for seg, sammenlignet med en såkalt Benchmark-kantine. Benchmark-kantinen er en referansekantine som er utarbeidet med bakgrunn i andre kantiner rundt om i landet.  

SiB-kantinene kommer godt ut av undersøkelsen, og flere av kantinene presenterer bedre enn benchmark-kantinen. Om man tar felleskostnadene med i beregningen gikk derimot 13 av 21 kantiner med underskudd i 2010.

Selv om det tydelig er de mindre kantinene som trekker ned lønnsomheten, mener verken SiB eller velferdstinget at det vil være aktuelt med noen nedleggelser.

– Det skal ikke være sånn at du må ta på deg oljehyre for å ta deg en kopp kaffe, bare fordi du studerer på dragefjellet, sier leder i velferdstinget Audun Kjørstad

Velferdstinget har som et resultat av analysen vedtatt flere punkter rundt kantinedriften som de ønsker å jobbe med i arbeidsprogrammet sitt.

De vil blant annet arbeide for å redusere prisene og for å innføre maksimumspris på vektvarer. Samtidig vil de sørge for at overskuddet fra kafeene vil bli brukt på tiltak som for eksempel billigere middag i eksamenstiden. Det vil også med utgangspunkt i lønnsomhetsanalysen, bli foretatt en vurdering av hvor vidt lokalisering og antall kafeer er ideelt.

Kommentarer