This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

NHH skal samle inn en halv million kroner til skoler i Afrika.

Denne uken skal førstekullstudentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) samle inn penger til UNICEF-prosjetet Schools for Africa. Bidraget vil gå til skoler i det lille landet Malawi. Organisasjonen NHH Aid har selv vært på besøk i landet, og har bare lovord å gi. Både det pyskiske og fysiske læringsmiljøet er forbedret.

– Det var blitt bedre forhold. Ungene var glade og hadde bøker. Vi kan se at prosjektet er kommet i gang, og at ting er begynt å komme seg, sier leder forprosjektet, Lena Ryde Nord.

Se også: Giverglede ved NHH

Aksjonsuken er det største enkeltprosjektet i NHH Aid. I typisk NHH-stil skal også denne aksjonen bli bedre enn andre. Målet er enkelt å greit å bli bedre enn fjorårets aksjonsgruppe. Den gangen rullet det inn i overkant av 400 000 kr. Ryde Nord håper på storeslem.
– Vi håper på en halv million kroner, sier hun.

Knut Nærum-tskjorter
Foruten bøssebæring og PR-stunts blir den kommende uken spekket med kreative innslag. Blant annet skal det i morgen bli arrangert en catwalk på  Torgalmenningen, der t-skjorter designet av ingen ringere enn Fredrik Skavlan og Knut Nærum. Disse tskjortene kan så kjøpes. Et annet artig arrangement som idag fantsted på skolen, var Den store Mannedomsprøven, hvor matematikkprofessor Per Manne laget vansklige ligninger som studenter kunne betale for å forsøke å løse. Til vinnerne vanket det selvsagt premier.
– Premiene er sponset av våre samarbeidspartnere.

Iphone som lokkemiddel
Premie blir det også til den studenten som samler inn mest penger på bøsse. Denne personen stikker av med en Iphone. Når slike premier ligger å venter blir studentene kreative.
– Bøssebæring er en kunst. Alle har forskjellige teknikker. Du har blant annet den versjonen der du angriper personer på gaten, og følger etter dem, sier Kristin Heimdal, markedsansvarlig i NHH Aid.

Kommentarer