This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentparlamantet på Høgskolen godtar ikke at Velferdstinget jobber for sprøyterom ved Nygårdsparken. På forrige møte i velferdstinget ble arbeidsplanen vedtatt. I den står det at “Velferdstinget skal arbeide med at det etableres et sprøyterom i nærheten av Nygårdshøyden”. Punktet førte til en lang diskusjon, men ble tilslutt vedtatt. BSTV kunne før påske fortelle at studentparlamentet ved UiB går imot forslaget. Nå følger Høgskolen etter og har i tillegg forfattet en resolusjon hvor de oppfordrer Velferdstinget til å avslutte arbeidet med sprøyterom.

Jevn avstemning
Tilsammen har HiB og UiB rent flertall i Velferdstinget. Til tross for dette har forslaget gått igjennom. Leder i Studentparlamentet ved Høgskolen, Øystein Fimland, mener dette viser hvorfor slike forslag ikke skal taes opp i Velferdstinget.

– Representantene i Velferdstinget er i utgangspunktet ikke valgt for å definere politikk.

I tillegg til at forslaget faller utenfor Velferdstingets arbeidsområde mener Fimland at avstemningen var så jevn at forslaget ikke har den nødvendige tyngden bak seg.

Selvsikker Horn
På sakslisten til neste møte i Velferdstinget er sprøvteromssaken nok en gang satt opp. Forslaget trenger sannsynligvis 2/3-flertall for å bli vedtatt. En av ildsjelene bak sprøyterom på Nygårdshøyden er Erlend Horn i Liberal Liste i studentparlamentet på UiB.

-Jeg tror at de som stemte for forrige gang visste at dette var et godt tiltak, og jeg stoler derfor på at de holder på sitt standpunkt. Jeg tror derfor det går bra, sier Horn.

Kommentarer