This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Denne måneden pågår en tegne challenge med navnet «Inktober». Inktober ble startet opp av tegneren og illustratøren Jake Parker i 2009, og hvert år deltar flere ivrige tegnere fra alle kanter av verden i utfordringen. Utfordringen går ut på at du skal velge et tema du følger i en måned, og for hver dag i oktober får du en ny oppgave som du må tegne med blekk. Man kan enten velge å gjøre utfordringen hver dag, annenhver dag eller 1 dag i uken. Hovedpoenget med utfordringen er å utvikle tegne ferdighetene sine og dele kunsten med andre på sosialeplatformer som instagram, facebook og twiiter.

Ingvilds Inktober tips til nye tegnere

Vi fikk lov til å følge Ingvild Horgen Åsebøs tegneprosess for å få et innblikk i hvordan inktober fungerer i praksis. Å finne inspirasjon til hva man skal tegne og hvordan man skal komme seg i gang med en tegning kan være utfordrene. Ingvild fortalte oss litt om hva som inspirerer henne når hun setter seg ned for å tegne en helt ny tegning.

– Det er ofte andre kunstnere som inspirerer meg, og jeg følger ganske mange andre kunstnere på instagram og sosiale medier. Det er utrolig kult å se hva folk lager og det er kanskje den tingen som inspirerer meg mest.

For mange kan det å henge seg på en tegne utfordring som dette virke krevende og nytt, og mange kan derfor ungå å ta del i utfordringen. Man kan lett tenke at man må være god til å tegne for å kunne delta i utfordringen, men inktober er åpent for alle nivåer, enten om du er profesjonell eller tegner strek-menn til vanlig.

– Det er ikke krav til at du må tegne perfekt eller at du må ha disse teknikkene, det er veldig stort spillerom for alle typer nivåer, forteller hun.

Skaperen av trenden, Jake Parker, har selv trukket frem at en utfordring som dette kan være med på å motivere både nye og erfarne tegnere til å tegne oftere, og at det vil gi et positivt utfall for alle som velger å ta del i utfordringen.

 

 

Kommentarer