This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Flere studenter på universiteter og høyskoler sliter veldig med stress og angst i perioden før og under eksamen. Mai er ikke bare sol, is og 17. mai, men også en måned fylt med stress og slit for de fleste som ønsker seg en høyere utdanning.

Berit Nestås, Rådgiver i Sammen forklarer at det kan være tungt for mange, og det spesielt hvis man må håndtere andre ting i tillegg til eksamen.

— Hvis man strever med litt andre ting og man på toppen av det skal prestere på en eksamen, kan det bli litt mye, forteller Nestås.

Hjelp å få

Hun forklarer videre at eksamensangst er når frykten blir så stor at man virkelig ikke klarer å prestere, men at det er mange studenter som henvender seg til Sammen Råd og Karriere for hjelp hvis dette skulle inntreffe. De har kontor på Studentsenteret og skulle man være utfor for mye stress, er tilgangen enkel med flere profesjonelle rådgivere til disposisjon.

— Vi ser at studenter tar kontakt med oss for å få mestringsstrategier, og litt tips og triks for å rett og slett å få litt hjelp. Så de er flinke til å finne oss, og de er flinke til å spørre om råd, forklarer Nestås.

— Utvide arbeidsdagene

Studentene selv er enige om at det ikke finnes en enkel utvei til å prestere best på eksamen. Jusstudentene Espen By Marhaug og Ola Høyer har spesielt funnet rutiner som hjelper de, og tipsene er enkle å ta med seg.

— Utvide arbeidsdagene litt, sitte lenger og jobbe kanskje mer intensivt også, sier Høyer.

— Mer oppgavebasert jobbing, istedenfor å sitte og lese så mye. Jobb heller med tidligere eksamensoppgaver, konstaterer Marhaug som selv sier han ikke er så stresset for eksamen selv om han skjønner at mange andre er det.

 

Kommentarer