This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Trening er et mye diskutert tema, og fokuset har kanskje aldri vært større enn det er nå. Generelt sett er det mange som trener jevnt, men hvor mye utbytte får de av treningen sin? BSTV dro til Sammen Trening sin testlab for å finne ut av hvordan man trener mest mulig effektivt. Leder for testlaben, Dag Rød Hilland er stolt over hva de kan finne ut på testene.

– Det vi i all hovedsak finner ut på de testene vi gjør er at vi hjelper folk å styre intensiteten. Det vil si at vi tar blodmålinger underveis, og de gir oss et svar på hvor man bør ligge på de forskjellige øktene. Vi finner helt nøyaktige pulssoner som de skal holde på den rolige og harde treningen for å unngå feiltrening. Det vi oppnår da er at vi kan holde treningen gående uke etter uke uten avbrekk, fastslår Hilland.

Hvor ligger forskjellen?

En toppidrettsutøver sin trening er noe hva enkelte mosjonister ønsker å oppnå. Hilland mener det er en viktig forskjell som skiller en toppidrettsutøver sin trening fra mosjonister sin.

– Det gjelder i all hovedsak å få struktur på treningen, og at du skiller mellom rolige og harde økter. Det som vi ser er at mange av de som kommer inn her har mange av øktene rundt den samme intensiteten, og at det blir litt for hardt på de rolige og litt for rolig på den harde treningen. Det å få struktur og skille mellom treningene er en del av hovednøkkelen, forklarer han.

Kan fysisk alder måles?

Fysisk alder betegner hvor din biologiske alder ligger, og lederen for testlaben mener man kan si noe om interessant om alder.

– Det som er gøy med VO2 maks er at du kan beholde bra oksygenopptak hvis du trener langt oppi årene, og vi har testet folk som er rundt 60 år som fortsatt har oksygenopptak som en 20 åring, så det bare å holde i gang med treningen, så kan du holde en god kapasitet lenge, påpeker han.

Music: http://www.bensound.com/royalty-free-music

Kommentarer