This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

En skjeggete mann med det underfundige navnet Mikhael Paskalev møter oss i lobbyen på et hotell i Bergen sentrum, og det tar ikke lang tid før vi blir invitert opp på rommet til den Norsk-Bulgarske artisten fra Ålesund for å snakke om musikken og hva som ellers foregår i livet hans.

Selv om Paskalev spilte konsert i Stavanger kvelden i forveien så bærer han ikke preg av det. Han ser rimelig våken og klar ut i det han finner seg godt til rette i en stol og smiler og småsnakker mens vi gjør klart til intervjuet.

 

Hva har han gjort på?

Det åpenlyse første spørsmålet er hva han har drevet med de siste årene, da det har vært litt stille rundt ham. Paskalev ser lettere brydd ut i et øyeblikk mens han trekker litt på skuldrene.

– Det spørsmålet har jeg fått en del ganger, og det er helt umulig å svare på.

Men smilet dukker kjapt opp igjen når vi beveger oss inn på arbeidet med den nye platen som kommer ut i år. Her legger han ut at skrivingen ikke gikk av seg selv og han følte tidvis på presset for å levere. Da han fikk besøk av en god venn, som han gikk på skole med, gikk det derimot lettere.  De bestemte seg for å bare henge og skrive sammen og se hva det førte til.

– Vi lot være å skrive en hel kveld og bare drakk pils og hørte på musikk. Og så sa vi at før vi køyer så burde vi i alle fall prøve en times tid, og sånn ble låten til, sier Paskalev og refererer til «Witness».

 

– Veldig vågalt

Musikkvideoen til «Witness» ble spilt inn over fire dager blant annet i Paskalev sin mors hus i Bulgaria, og han beskriver videoen som vågal. I alle fall for ham selv.

– Jeg fikk prøve meg på mildt skuespill med replikker og med dansing som jeg tok ganske seriøst, så for meg var det veldig vågalt.

Akkurat det med dansing ser ut til å være et gjennomgående tema i musikkvideoene hans, og da vi spør hvor mye han liker å danse så kikker Paskalev ut i luften og ser tankefull ut før han svarer.

– Jeg synes det er veldig gøy. Når jeg finner på å danse så er det et tegn på at jeg er villig til å drite meg ut, og det er et godt sted å være på.

 

Nybakt far

Det har vært mye jobbing med musikken den siste tiden. En pågående turne tar sin tid og krefter, og platen er nesten helt ferdig, det gjenstår bare litt miksing. Og i tillegg så har han blitt far til en sønn som er to måneder og en uke gammel. Det glimter ekstra i øynene til Paskalev når han forteller hva planen er videre i 2017.

– De siste månedene har jeg jobbet altfor mye. Så etter turneen skal jeg hjem, og bare være med han 24/7, avslutter Paskalev før han skyter inn at sønnen er en kul fyr.

 

Kommentarer