This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Bergensbandet The Megaphonic Thrift består av Linn Frøkedal, Richard Myklebust, Fredrik Øgreid Vogsborg og Njål Clementsen.

— Jeg tror det er mye mystikk rundt det å lage musikk, sier Richard Myklebust

The Megaphonic Thrift avmystifiserer prosessen rundt å skape musikk. De nødvendige ingrediensene til en slik prosess virker å være ei hytte, noen instrumenter, nære venner, god mat og masse vin.

— Vi har blitt gode til å samarbeide og alle må inngå kompromisser til en viss grad for at vi skal klare å få en sound som binder alt sammen. Man kan høre på musikken om det er samspill i bandet, forteller Myklebust.

— Vi er egentlig veldig like, bare på forskjellige måter, sier Linn Frøkedal.

Etter nesten ti år sammen fungerer bandet som en slags familie.

 

Framtidsplaner

— The Megaphonic Thrift jobber også med en ny plate som kanskje kommer ut i 2018, forteller Frøkedal.

Myklebust ler. — Ja, eller først må vi jo bli ferdig med den da, så får vi se.

Bandet har gitt ut to plater i løpet av ett år. De ser også på muligheten for utenlandsturné i nær fremtid.

 

The Megaphonic Thrift +

Bandet ga ut en ny plate 11. november under navnet The Megaphonic Thrift +. Plusstegnet oppstod grunnet bandets tilleggsmedlemmer under akkurat denne plateinnspillingen, Njål Paulsberg (Put Your Hands Up For Neo-Tokyo) og Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh).

Plata til The Megaphonic Thrift +, «Få meg til verden i tide», er et verk som startet med Den Elleville Festen i 2015.

— Det er rett og slett et bestillingsverk som egentlig skulle bli en liveplate, men innspillingsprogrammet crashet tre ganger under konserten, forteller Richard Myklebust.

Det som skulle bare bli en liveplate fra en konsert ble heller til et prosjekt – en plateinnspilling som varte i over ett år.

 

Musikken trekkes i hver sin retning med knute på midten

— Det å lage musikk er veldig intimt, du blir veldig nær personer du jobber så nært med. Vi dro på hyttetur i fire dager og skapte skjelettet til den nye plata, allerede her hadde vi i tankene at Emil og Njål skulle være med, forteller Myklebust.

— Det ble veldig naturlig å invitere med Njål og Emil på grunn av det lydbildet som oppstod på hytta da vi lagde musikken. Vi visste også at de to ville trekke musikken i hver sin retning og på den måten kunne vi få en knute på midten, sier Linn Frøkedal. Det ble til en ny grein for bandet med mye mer synth.

 

Skapte platen uten å være samlet

På grunn av at bandet, Njål Paulsberg og Emil Nikolaisen holder til på forskjellige steder i Norge og jobber med forskjellige prosjekter ble innspillingen og logistikken en vanskelig kabal å legge. De ble ferdig med prosjektet først når det bare var én uke igjen til de skulle på scenen i anledning Den Elleville Festen og fremføre.

— Det var på mange måter ganske deilig fordi jeg følte meg liksom litt redd, men samtidig ganske sikker på det vi hadde skapt og dermed ble vi mer skjerpa, forteller Myklebust med et lurt smil.

— Det er første gang jeg har vært med på en plateinnspilling der alle aldri har vært samlet. Alle var på alle mulige kanter, så vi bygde ei plate uten at alle var tilstede. Den ble litt sent til Oslo og så litt til Bergen og så videre, forteller Frøkedal.

Kommentarer