This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

5. oktober skrev Stig Bredal Eriksen en debattartikkel i BT om at ingen norske studenter vil jobbe på Torget og området rundt. Overfor BSTV sier han at norske studenter har det for godt. 

Stig Bredal Eriksen driver i sommersesongen en suvenirbod på Vågsallmeningen, like ved selve Fisketorget. Driften går bra, og det er ikke noe mangel på kunder. Det man derimot kan konkludere med er at det er mangel på norske studenter som ansatte.

Eriksen tror at det er generelt få studenter som søker jobb i området ved Fisketorget og Vågsallmeningen. Ifølge Eriksen har det kun vært én seriøs jobbsøknad fra en norsk student de siste 13-14 årene hos ham.

– Jeg tror det er mange norske studenter som har det så godt, så de trenger kanskje ikke jobb og når de først vil ha en jobb så vil de gjerne ha en fin jobb på et kontor for eksempel, forklarer Eriksen.

 

Hvordan dekke bemanning uten norske studenter?

Det er gjerne lett å undre seg over hvordan Bredal Eriksen klarer å dekke bemanningen når det er så få norske studenter som søker på jobb. Han har en lett forklaring på hvilken løsning han bruker, og som han synes fungerer bra.

– Jeg har stort sett bare unge voksne som kommer fra Sør-Europa, forklarer han.

Ved starten av hver sesong kommer det masse aktuelle jobbtakere som spør om jobb, og Stig ønsker å gi alle en mulighet til å få prøve seg noen timer for å se om de passer inn.

– Jeg har så mye erfaring, og jeg jobber ved suvenirboden mye selv, så jeg finner fort ut om de egner seg eller ei, forklarer han.

 

Studenters tanker

Men hva tenker egentlig Bergen sine studenter om å jobbe som suvenirselger på Vågsallmenningen?

En av dem som uttalte seg om saken var student ved UiB, Tarjei Steffensen Sortland, og han mener at det høres kjekt ut å jobbe for en type bod som Bredal Eriksen driver.

– Jeg synes det høres litt kjekt ut. Fint og kanskje litt mer koselig, sier Sortland.

En som hadde litt andre krav enn Tarjei Steffensen Sortland er Gyri Leader. Hun studerer også ved UiB, og hennes inntrykk av torget er at det er travelt om sommeren. Hun vil tro at enkelte studenter er kravstore med tanke på sommerjobber, og hun innkluderer seg selv som en av de.

– Jeg vet i hvert fall at jeg helst vil ha en bra jobb. Jeg tar ikke hva som helst når jeg skal se etter jobb, forklarer hun.

Kommentarer