This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Honningbarna ble i fjor kåret til “årets liveartist” av P3 Gull. Vi har fulgt bandet på lydsjekk, backstage og vært med i publikum, for å finne ut hvordan de forbereder seg, og spiller konsert. 

– Vi kjører jævla langt, kommer til spillestedet, bærer ting inn, har lydsjekk, spiser, kanskje sjekker inn på hotellet, spiller konsert. Det er små variasjoner som oppstår hver gang, sånn som i dag, så har jeg mistet telefonen min. Det er rutiner på godt og vondt. Hele dagen handler om kvelden og om konserten, forteller Edvard Valberg (vokal og cello).

— Hvor lenge har dere holdt på?

— 7-6 år. Unntatt Simen, som har holdt på i et halvt år, sier Nils Nilsen (trommer)

– Ja du hører kanskje at jeg ikke er fra samme sted som resten av bandet, og det er fordi jeg ikke er det, sier Simen Nilsen (gitarist) mens han får en klem av Nils.

– Simen er new guy, så vi bare kødder med han alltid.

– Ja han er alltid den kjipe enden av vitsen, sier Edvard.

— Dere har valgt å gi ut et visuelt album. Hvorfor?

– Fordi Beyoncé gjorde det.

— Har det blitt tatt godt i mot da?

– Det er jo du som tar det i mot. Har det?

— Ja.

– 10/10. Det blir altså veldig godt tatt i mot.

Rett før konserten sitter de fleste bandmedlemmene på telefonen sin (bortsett fra Edvard, som har mistet sin). Innimellom er det litt synging og skriking. Stemningen er slekk, men koselig.

— Hvordan er livsstilen ellers da?

– Meg, Edvard og Lars bor sammen. Vi har en egen facebookchat som de andre ikke er med i. Den heter De Tre Musketerer, og den er bare for oss, forteller Nils.

– Vi er opptatt av at Honningbarna ikke bare skal være et band, men en måte for oss å leve ut på. Det skal være en slags livsstil og holdning. Nettopp det å bo sammen og være sammen hele tiden er en veldig viktig del av hvordan Honningbarna formes. Likevel, vi er først og fremst kolleger, og deretter kompiser, sier Edvard.

To ord om Honningbarna på scenen er i følge Edvard kule og best. Selvtillitten er høy, men holdningen seriøs.

– Nå trenger vi ikke lenger å spekulere i om vi er kule og best, siden vi er kåret til Norges beste liveband. Det ligger et press der, men det ønsker vi det skal gjøre. Det er én ting å få prisen, en helt annen å beholde den. Jeg synes vi gjør en god jobb, selv om jeg er rimelig fucked i stemmen i dag. Det har skjedd før, så det skal gå bra.

Honningbarna består av Edvard Valberg (vokal og cello), Nils Nilsen (trommer), Simen Nilsen (gitar), Christoffer Trædal (gitar) og Lars Emmelthun (bass). Bandet debuterte i 2010 med EP-en «Honningbarna», og er nå aktuell med albumet «Goldenboy».

Kommentarer