This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

For to år siden låste medlemmene i Teddy and the Love Gang seg inne på hytta til Erlend Kartvedts foreldre i Øygarden. Der tilbragte de to måneder i nesten total isolasjon. Resultatet har blitt et særegent pop-band, med en bamse som maskot.

Det var på Follo Folkehøgskole de møttes. Sammen med to andre startet de et punkrockband. De holdt koken i fire år, men følte at de aldri kom noen vei med bandet.

— Vi holdt på i fire år uten å føle at vi kom noen vei, vi stengte oss inne i en boks og sa at vi måtte holde oss til punksjangeren, forklarer bassist Trym Westbye Syversen.

Da gutta begynte å utforske mer i musikken, hadde de et felles ønske om å eksperimentere med ulike sjangre. I deres gamle band følte de seg litt fanget i punkrocksjangeren. Da valgte de å bryte med bandet, og starte prosjektet Teddy and the Love Gang.

— Vi internt hadde utviklet oss, og ville eksperimentere med den morsomme tingen musikk kan være, for det kan jo være så mye forskjellig.

 

— Vi trengte sted å være helt for oss selv

Da bandet skulle komme skikkelig i gang, dro de på hytta til Erlend på Øygarden. Der hadde de et ønske om å begynne med blanke ark, for å komme opp igjen med helt nye ideer. De låste seg selv inne på hytten i to måneder, uten alt for mye kontakt med andre.

— Vi trengte et sted der vi kunne være helt for oss selv, så vi kunne utforske musikken, og være isolert fra alt mulig annet.

Da ideer var blitt til musikk inviterte de familie og venner over på hytta for en stuekonsert. Alle var nysgjerrige på hvordan de hadde brukt månedene, og hvordan resultatet ble. Konserten ble vellykket, og nevnes av alle tre medlemmene som et av de sterkeste konsertminnene de har.

— Det var noe helt for seg selv, det var ikke så mange som var å så på, men det var skikkelig energisk, det ble en helt spesiell stemning og kontakt i rommet som ikke kan beskrives.

 

Ny EP på nyåret

Det å holde stuekonserter har blitt noe Teddy and the Love Gang gjør ofte. De inviterer venner og bekjente til konserter i stua. Det er en fin anledning for publikum til å se dem live, og en mulighet for bandet og vise seg frem.

Bandet har flere planer for fremtiden, og allerede den 18. november slippes singelen «Going in Circles». Senere på nyåret kommer også deres første EP, som går under tittelen «Playgrounded».

Bandet forklarer at «Playgrounded» representerer en tanke om at vi ofte føler oss låst til de å leve et A4-liv i dag. EP-en handler mye om å finne frem til barnet i seg selv.

Så gjenstår det å se om du snart får se Teddy and the Love Gang i en stue nær deg.

Kommentarer