This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Hvordan skal Norge møte fremtiden? Det var tema da Erna Solberg holdt årets Lemkuhl-forelesning ved NHH.

 

Til ære for NHHs grunnlegger

Hvert år arrangeres Lehmkuhl-forelesningen på NHH til ære for Kristofer Lemkuhl, som regnes som skolens grunnlegger. Lemkuhls fødselsdag var 26. september, og man forsøker å legge forelesningen så tett opptil denne datoen som mulig.

Årets foreleser var Norges statsminister, Erna Solberg. Statsministeren har selv studert ved skolen. Temaet for forelesningen velges hvert år av den som skal holde forelesningen. I år valgte Solberg å fokusere på hvordan Norge kan gå inn i fremtiden som del av en verden som bare blir mer og mer ustabil

I løpet av talen var statsministeren innom flere punkter, deriblant hvilke felt hun anså at kom til å spesielt viktige for nasjonen i fremtiden. Spesielt anser hun havet som viktig.

— Havet kommer til å spille en viktig rolle. Vi har allerede viktig industri innen blant annet sjøfart og sjømat, og flere andre områder, som igjen fører til behov for utvikling på andre områder, sa hun.

 

Utdanning viktig for innovasjon

Statsministeren mente at studenter kommer til å spille en vesentlig rolle også i fremtidens Norge.

– Studenter kommer til å bli viktige for å sørge for et godt arbeidsmarked, og for å komme med nye ideer og løsninger, uttalte Solberg.

Rektor ved NHH, Frøystein Gjesdal, la spesielt merke til at Solberg snakket om viktigheten av at utdanning holder høy kvalitet.

– Det er viktig at vi holder god kvalitet, ikke bare på forelesninger og undervisning, men også sørger for å drive forskning som holder et høyt nivå, sa Gjesdal.

I forkant av forelesningen ble det avholdt et seminar. Gjesdal fortalte at det var et arrangement i samarbeid med Bergen Næringsråd, og dermed hovedsaklig var rettet mot ansatte ved skolen og medlemmer av Bergen Næringsråd.

– Programmet for dagen er delt i to, hvor forelesningen er den delen som er ment å være mest interessant for studenter, fortalte Gjesdal.

Kommentarer