This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

29. september ble Raftoprismottaker for 2016 kunngjort på Raftohuset i Bergen. Prisen i år gikk til 55 år gamle Yanar Mohammed fra Irak som kjemper for kvinners rettigheter.

 

Spesielt opptatt av kvinners rettigheter

Leder for priskomiteen Martin Paulsen kan fortelle at priskomiteen i år har væt spesielt opptatt av kvinners rettigheter.

– Kvinner som lever i konfliktområder er spesielt utsatte for overgrep, og dette ønsker vi å løfte frem. sier Paulsen.

Selv om valget av prismottaker ikke hadde noe med 30-årsjubileet til Raftoprisen å gjøre synes Paulsen at det er ekstra stas å løfte opp ett nytt tema i anledning jubileet.

At Raftoprismottakeren i år er en aktivist for menneskerettigheter for kvinner synes studentleder for studentgruppen i Raftostiftelsen Jon Amador Mandujano er veldig fint.

– Vi har satt fokus på kvinners rettigheter, men også en situasjon som kanskje har blitt litt glemt i media. Man hører mye om Syria, men Irak og kvinners rettigheter er det ikke like stort fokus på.

Professor i historie ved UIB, Knut S. Vikør er også enig i uttalelsene til Mandujano.

— Det som er viktig ved en slik prisutdeling er at det gjør det mulig å sette fokus på Midtøsten-konflikten i det hele tatt, men også spesielt i Irak og da på kvinners stilling.

 

Spennende prosess

Studentleder Mandujano synes utvelgelsen av årets mottaker har vært en spennende prosess å være med på.

– Jeg er jo student og har ikke akkurat en doktorgrad i menneskerettigheter, men jeg synes jeg har fått ett godt innblikk i hva Raftostiftelsen driver med, sier han.

Videre kan Mandujano fortelle at han synes hans egen påvirkningskraft har vært på lik linje som de øvrige medlemmene i priskomiteen.

– Jeg har fått bidra med det jeg kunne bidra med og tatt del i samtalene og dialogene. Det har vært en utrolig kjekk opplevelse å få være med på.

 

 

Kommentarer