This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Ni studenter hadde kommet videre fra delfinalene, og på torsdag sto de på scenen på Ricks og konkurrerte om å bli Vestlandets morsomste student. Førstepremien er å få dra på Norgesturné og gjøre standup på ulike klubber og scener over hele landet.

Femti prosent Jesus

I juryen satt blant andre den anerkjente komikeren Henrik Thodesen, som selv startet med standup da han var student.

– I dag er jeg femti prosent Jesus. Jeg skal bare dømme de levende, sier han.

Thodesen begynte med standup gjennom studentrevy og husker fortsatt hvor nervøs han var i begynnelsen.

– De første gangene skalv jeg i bena og syntes det var veldig rart å høre min egen stemme fra høyttalerne. Det var en «ut av deg sjæl» opplevelse.

Det verste er at ingen bryr seg

At ingen ler av vitsene dine er i følge Thodesen ikke det verste som kan skje deg på standupscene.

– Det at ingen ler når du forventer at de skal le, skjer stadig vekk. Da går du bare videre til neste vits. Men når du har standup og føler at ingen følger med eller bryr seg om hva du sier, da sliter du virkelig, sier Thodesen

Rar og sær humor

Mannen som gikk av med seieren og som skal ut på turne nå i sommer var Mathias Kolberg Eriksen, som ikke hadde mye standuperfaring fra før. Han har imidlertid drevet mye med improteater og det var nok en fordel.

– Jeg gjorde noe standup på folkehøgskolen, men ikke mye. Men jeg er ganske scenevant, så helt nytt er det ikke for meg.

Humoren sin beskriver han som rar og sær, men forhåpentligvis kan folk kjenne seg igjen i noe av det.

– På scenen prøver jeg å fremstå som en alright type som folk synes litt synd på. Det tror jeg gjenspeiler litt slik jeg egentlig er også, avslutter Kolberg Eriksen.

Kommentarer