This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Et mangfoldig publikum møtte opp da den tanzanianske artisten, Diamond Platnumz (26), holdt konserten på BIKS (Bergen internasjonale kultursenter) den 26.mars. Stemningen var god, og folk var storfornøyde til tross for at de måtte ut med 400 kroner for en enkeltbillett. 

Selskapet som står bak velkomsten til Diamond i Bergen, Lion Family, har fått positive tilbakemeldinger. De vurderer dermed å invitere flere afrikanske artister til Vestlandets hovedstad, ifølge opplysningen på Facebook-profilen til selskapets manager Teachery Bizimana alias DJ Lion.

BSTV fikk mulighet til å prate med Afrikas mest etterspurte artist rett før opptredenen.

Representerer en populær musikksjanger i Afrika

– Vår visjon går ut på å få Bongo flava til å bli kjent i hele verden, sier den smilende artisten.

26-åringen er for øyeblikket på verdensturné, som går under navnet «From Tandale To World Tour». Han har allerede spilt i andre store byer som Las Vegas, Frankfurt, Oslo og Bergen.

– De viktigste forutsetningene for å lykkes i musikkbransjen er hardt arbeid, samarbeid, vilje og ikke minst omstilling, mener Diamond.

Han hevder dermed at suksessen ikke har kommet kostnadsfritt. Siden ressursene er knappe i musikkindustrien, er det nødvendig å innrette seg på en slik måte som gjør at man drar nytte av de mulighetene det afrikanske musikkmarkedet byr på. Samarbeidet med andre afrikanske artister kan nevnes i denne sammenheng, ettersom det blir relativt lettere å promotere sin musikk i andre land. Isolert sett tilsvarer dette en vinn-vinn situasjon.

Staten må gripe inn

Selv om Bongo Flava har klart å utmerke seg på det afrikanske kontinentet, synes imidlertid Platnumz at deres musikk fortsatt har potensiale til å nå resten av verden.

– Den tanzanianske staten må betrakte dens musikk som en hvilken som helst annen ressurs, mener Bongo Flavas stjerne.

Han mener at de tanzanianske artistene mangler et system som beskytter deres opphavsrettigheter. Myndighetene må gripe inn slik at den som skaper et åndsverk har opphavsrett til verket. En slik ordning vil bidra til å tiltrekke potensiale investorer, noe som igjen vil føre til økt konkurranse og innovasjon.

Kommentarer