This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det er nesten tolv år siden Kakkmaddafakka spilte sin første konsert. Fra starten i 2004 og til i dag har bandet vokst såpass mye at de er mer kjent i andre land enn de er i Norge. Da de slapp sitt fjerde album kom noen av medlemmene en tur til hjembyen og benyttet muligheten til å møte deler av fanskaren her også.

Kakkmaddafakka gjorde sin første gig i 2004. Da spilte de foran 500 mennesker på ungdomshuset 1880. De hadde ingen egne sanger og ingen promotering, men likevel var de enormt fornøyde med spillejobben -så fornøyde at de fremdeles holder på i dag.

Mange hevder at Kakkmaddafakka fungerer best som liveband. En stund var de enige selv, noe som kanskje er litt av grunnen til at det ikke kom ut noe album mellom 2007 og 2011. Til tross for ryktet har de nå kommet ut med sitt fjerde album.

«KMF» kom ut 18. mars, og her i Norge er det bandets fjerde album. Historien er en litt annen utenfor våre landegrenser. Det aller første albumet fra 2007 ble aldri sluppet utenfor Norge, Kakkmaddafakka gav det ut på egen label, og i en periode mente de det ikke holdt nivået de nådde senere.

Someone New

Navnet Kakkmaddafakka kommer fra spillvanene til noen av medlemmene. I 2004 likte de å spille et spill som heter «Tony Hawk Pro Skater 3», i det spillet var det et modus som het Horse. Spillerne skulle prøve å gjennomføre triks, og hvis de ikke klarte det fikk de en bokstav, taperen var den som fikk hele ordet.

De likte også å spille ganske lange runder, men standardordet var HORSE som var litt for kort. For å løse dette fant de på et lengre ord, det ordet var Kakkmaddafakka, akkurat slik det skrives i dag.

– Da han fant på det navnet måtte jeg jo lage et band som het det samme, forteller Axel Vindenes med et smil.

Tur tilbake til røttene

Selv om bandet startet i Bergen, så er det ikke i Norge de er størst i dag. De største fanskarene finnes i land som Tyskland, Spania og Mexico. Bandet er veldig vant til å finne videoer på nett av fans som lager sine egne versjoner av sangene.

– Måten vi forholder oss til det er at vi drar internasjonalt, for å møte de internasjonale fansene, sier Axel Vindenes om fanbasen.

I uken de slapp nytt album tok brødrene muligheten til å få litt mer kontakt med fansene i hjembyen. De var på Landmark for å intervjues av hi-fi scenen på mandag der de snakket om og lyttet til det nye albumet. På torsdag tok de turen til Litteraturhuset der de ble intervjuet om en av sine eldre hits, Forever Alone.

Kommentarer