This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Søndag 6. desember hadde Green Bird Bergen sin første runde med søppelplukking. Gruppen i Bergen har jobbet siden i vår for å få startet et team i byen og nå kan de endelig sette i gang.

Plukker søppel for å få en kulere by

Green bird er en ikke-profitt organisasjon som startet i 2003 i Harajuku & Omote-sando, som er blant de mest motefokuserte områdene i Tokyo. Organisasjonen har mottoet: en ren by gjør også folk sine hjerter og sinn rene.

Green Bird har to hovedoppgaver. Å rydde i byen, noen byer har ryddinger hver måned og andre byer har tre ryddinger i året. Den andre oppgaven er å oppfordre innbyggerne til å ta vare på byen sin og å ikke forsøple når de heller kan bruke de søppelspannene som er tilgjengelig.

I dag har green bird team i mange byer over hele verden. Teamet i Bergen er det første i Norge.

Vil ha en renere by for datteren

Rie Hara kom til Bergen i mai i år for å bo her med sin mann og datter. Hun merket at ikke alle deler av byen er like rene.

– Datteren vår leker mye ute med venner i sentrum og vi merket at det var så mye søppel, sier Sjur Skutlaberg, mann til Rie Hara og medleder av Green Bird i Bergen.

De to tok kontakt med Green Bird i Japan og søkte om å få støtte så de kunne starte et team i Bergen. Etter de mottok den støtten fra crowdfunding og sosiale medier har de nå fått en startpakke slik at de kan utstyre 30 frivillige.

Den første turen

På den aller første turen til bergensteamet plukket de søppelet mellom Den Blå Steinen og Johanneskirken. De lot ikke noen regnbyger sette en stopper på arbeidet.

– Det er huseiere og røykere som er verst, forteller Skutlaberg. Noe av det som det ligger mest av på bakken er sigarettsneiper.

Oppmøtet den første dagen var ikke akkurat storslagent, det var familien alene som ryddet byen. De har tro på at teamet kommer til å gro i fremtiden, og dette var jo bare den aller første turen.

Kommentarer