This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

– Teoetisk kunnskap er ikke den eneste måten å vite og kunne på. Det mener Åshild Berg Brekkhus ved senter for utdanningsforskning ved Høgskolen i Bergen, om kunnskapsministerens uttalelse om at flere bør gå på fagskole.

– Fagskole kan være et fint alternativ for dem som foretrekker praktisk kunnskap, sier Brekkhus. Hun mener at man bør jobbe for å øke statusen til fagskolene.

– Mange har på en måte blitt presset inn i høgskoler utifra at det er disse som har status, uttaler hun og understreker at teoretisk og praktisk kunnskap er like viktig.

– Jeg synes det er trist å høre når folk omtaler yrket sitt som “bare”.

Tilbud til fagarbeidere

Avdelingsleder ved Bergen Tekniske Fagskole, Reidar Bøen forklarer at denne fagskolen er et tilbud til fagarbeidere som ønsker etterutdanning.

– Fagarbeidere med fagbrev eller fem års relevant utdannelse kan ta fagskolen, forteller Bøen.

Han forteller også at studentene ikke nødvendigvis taper tid, selv om de skulle ønske å få seg en høgskoleutdanning etter fagskolen. Bøen sier at de ved Bergen Tekniske Fagskole tilbyr matte- og fysikkundervisning som kreves for å søke opptak ved høgskolen.

– I tillegg har vi inngått forskjellige avtaler om et avkortet studieløp med bl.a. Høgskolen i Bergen, høgskolen Stord/Haugesund og en skole i Danmark, utdyper han.

Kommentarer