This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Sykkeltalentet Ole Andre Austevoll gjør stadig fremskritt i karrieren sin. Den 21 år gamle gladgutten fra Austevoll har syklet for Team FixIt.no i to sesonger nå med Fredrik Mohn som sin trener. Han blir sett på som et av de beste talentene vi har per dags dato. Etter nyåret skifter austevollingen lag og dermed får vi se ham i Team Coop-ØsterHus drakt. Det er ingen tvil om at han har vist seg fram i Team Fixit.no trøyen og nå ser han fram til å jobbe videre for å havne innenfor verdenstoppen. 

–Min beste sesong hittil

Når Ole skal beskrive sesongen sin snakker han positivt om den, og sier han absolutt er veldig fornøyd. Han forteller at det ikke har blitt noen seire i 2015 sesongen, men påpeker samtidig at det har vært hans beste sesong hittil i sin sykkel karriere. Han forteller at han trives veldig godt med syklingen. Innen to til tre år håper han at han sykler for et internasjonalt profflag.

Før han startet sin sykkelkarriere drev han med friidrett, og han tror at det ga ham et godt grunnlag for sykkelkarrieren. Han forteller at han brukte ganske kort tid før han hevdet seg i syklingen, fordi at han hadde masse grunntrening og kondisjon fra friidretten. Han tror det var veldig bra å ha med seg inn i syklingen med denne bakgrunnen.

Hans trener gjennom de to siste årene, Fredrik Mohn skal ha mye ære for at Ole har blitt en bedre syklist.

– Det har vært et veldig bra samarbeid, forteller austevollingen.

Nytt lag fra 2016

Når vi starter på et nytt år så er Ole å finne i en ny trøye. Hans nye klubb har base i Rogaland fylke.

Han har tenkt på å flytte, men han forteller at dette ikke er noe krav. Det er flere fra Team Coop-ØsterHus som bor rundtomkring i landet. Han sier at han har bestemt seg for at i nærmeste fremtid så skal han bo i Bergen. Det er en annen fra hans nye lag som også bor i byen mellom de syv fjell. Hans navn er August Jensen.

– Han(August Jensen) er en veldig flink syklist som jeg kan trene med i Bergen, forteller han.

Alexander Kristoff er blant eierne av austevollingens nye klubb, og Austevoll tror det blir spennende å ha et så stort ikon som eier.

– Han er en inspirasjon, mener Austevoll.

– Et stort talent

Sportsdirektør i Team FixIt.no, Frode Jarle Jacobsen roser austevollingen og har store forhåpninger om ham. Han påpeker også at han er en gladgutt og at han er en som skaper god steming. Jacobsen mener at dersom Ole jobber målrettet og er hundre prosent fokusert så kan han bli en ledende syklist.

– Det er detaljer som er avgjørende i forhold til om han skal lykkes eller ikke, mener sportsdirektøren.

Jacobsen sier at når Austevoll kom til klubben så var det helt klart at han hadde et potensiale, men når treningen ble satt i system med Fredrik Mohn så var det veldig lett for teamet å se at han utviklet seg ganske raskt i en riktig retning.

Han er blitt en mer komplett rytter, avslutter Jacobsen.

 

Kommentarer