This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Kripos meldte at det ble beslaglagt 2 660 kg hasj, marihuana og cannabis i 2014. Beslagleggelsene er rekordhøye, og flere av ungdommene i Bergen opplever at miljøet er stadig voksende. Mange er klar over risikoen ved å røyke, men få opplever skadene.

– Det var her vi solgte

De 20 år gamle guttene fra Bergen Vest møter oss på senteret i Loddeford. Utenfor McDonalds viser guttene oss bordene det ble solgt hasj, speed og amfetamin. Videre forteller de at senteret måtte ansette flere vakter for å passe på at de ikke skulle fortsette med salget.
– Vi satt på benkene og sendte penger og dop under bordene.

«Mads» forteller at han kjøpte dop på nettet via en ekstern og sikker nettleser. Dette gjorde han for at politiet ikke skulle klare å spore ham opp. Dopet solgte han videre, noe han kunne tjene flere titalls tusen på.

Tre måneder på psykiatrisk klinikk

«Mads» forteller at han ble lagt inn på psykiatrisk klinikk i Sandviken. Her fikk han hjelp med avrusning og opptrening til å takle et rusfritt liv. Han forteller også at han er heldig som har venner som støttet han gjennom hele prosessen og ofte kom på besøk.

Da «Mads» ble utskrevet fra avvendingsklinikken tok det ikke lang tid før han ble hentet inn igjen.

–  Jeg skulle egentlig aldri ha begynt å røyke igjen etter det, men så gjorde jeg det da, også gikk det feil, innrømmer han.

Nå har han ikke røyket hasj på 6 måneder, og er stolt over det han har oppnådd.

Røyker fortsatt

«Tobias» forteller at han først prøvde hasj da han var 13 år gammel, men startet å røyke daglig da han var 18.

– Det er ikke alle som tåler å røyke, og de bør derfor holde seg unna det, råder han.

20-åringen påpeker at om det er sånn at man ikke får reaksjoner, slik som han selv, så går det helt fint å røyke. Han ser heller ikke på det å røyke hasj som en dårlig ting, og sier han bare har snille venner som holder på med det.

«Mads» og«Tobias» er ikke ekte navn og blir brukt for å holde personenes identitet skjult.

Kommentarer