This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Det er fredag kveld i Frøyenhallen ved Melkeplassen. Her er det sesongstart i den norske eliteserien i basket for Frøya Basket og Kongsberg Miners, som er to av sesongens forhåndsfavoritter. Frøya var nær et seriegull i fjor, og nå er de tilbake revansjelystne, og sulten på seier. Dette kom tydelig fram under fredagens kamp da Frøya feide Kongsberg til side med stillingen 73-59. Frøya tok styringen fra tidlig av, og beholdt den i store deler av kampen.

Optimistisk til sesongen

Adrian Schønning er en av spillerene på laget som bidro med tre scoringer som til sammen ga 7 poeng i kampen. Vi snakket med han om hans forventinger til videre.

– Jeg er veldig optimistisk til sesongen. Vi har trent godt, hardt og lenge. Vi har fått en ny trener og nye spillere, som laget har jobbet hardt for.

Takler presset

Frøya har også fått en ny trener på plass denne sesongen. Brent Hackman er klar over de store forventningene som stilles til laget etter å ha vært nær seriegullet sist sesong, og sier at han takler godt presset som kommer med det.

– Det er alltid spennende når man overtar et lag. Man får sette inn sin egen filosofi og prinsipper, men det tar litt tid før det sitter. Press setter man som regel selv som gruppe, og forventningene har vi gjort klart internt om at de skal gjøre det bra. Og jeg trives med dette presset.

Studentlivet og basketballen

Ved siden av basketballen er Schønning også fulltidsstudent, og forteller om hvordan det er å balansere mellom begge.

– Du får det beste av begge verdener, men du må gi slipp på ting som fest og fyll hver helg. Jeg trives med det, da.

Det at noen spillere er fulltidsstudenter, kan ting fort bli hektisk i eksamensperioden, ifølge Hackman.

– Man ser at studentene på laget blir mer stresset når det er eksamenstid, men denne situasjonen takler vi.

Kommentarer