This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

 

I helgen var øko-entusiaster samlet for å delta på en øko-crawl. Dette minner om en pubcrawl, men istedenfor å gå fra pub til pub går man til forskjellige steder som serverer økologisk mat og drikke. 

Målet med crawlen var å vise deltakerne hva Bergen har å tilby av økologiske serveringssteder. Det hele startet på Godt brød, før det bar videre til Dwell, Reindyrka og Klosteret Cafe. Under hele turen fikk deltakerne smake på ulike mat og drikkevarer, og det var muligheter for å stille spørsmål.

– Mer mat kunne definitivt vært produsert økologisk, sier Benedikte Koldingsnes, som er økoambassadør for Oikos-Norge.

Koldingsnes forklarer at dagens matproduksjon ikke er bærekraftig, og at økologisk mat er den eneste måten vi kan gå videre på.

Økouke

Økouka er en feiring av norsk økologisk mat, som gikk av stabelen flere steder i Norge i uke 39. Målet for arrangementet er å skape inspirasjon og formidle kunnskap om økologiske råvarer. Uken ble for første gang arrangert i nord-trøndelag i 2011. Senere har flere steder i landet hengt seg på.

Dette er første gang Bergen er en del av markeringen. I løpet av uken har bergensere kunnet delta på debatter, seminarer og kurs. Øko-crawlen var en del av ukens siste dag.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?

Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer