This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Grønneviksøren studentboliger kan huse opptil 1000 studenter. Dette kan ofte bli problematisk når flere studenter skal ta buss samtidig en tidlig morgen for å dra på skolen. 

Hver morgen tar mange studenter buss til skolen ved Møllendalsveien. Ofte er bussene så fulle at ikke alle kommer med. Dette fører i verste fall til at studenter kommer for sent til skolen.

Alltid fulle busser

Ingrid Ulvestad, student på Høgskolen i Bergen, opplever ofte at det er fulle busser når hun skal dra til skolen.

– Hver morgen, bortsett fra helgene selvfølgelig, spesielt mellom 07:00 og 08:00 er bussene fulle, forteller Ulvestad.

Med så mange studenter som bor i området er det en selvfølge at det blir mange som skal ta bussen på samme tid. Likevel er det ikke nok busser til å frakte studentene slik at de kommer til skolen i tide.

– Jeg syns der er rart at det er sånn siden det er studentboliger her og vi bor til sammen 750 stykker, sier en noe frustrert Ulvestad.

Kommer for sent til skolen

Det har ved flere anledninger skjedd at Ulvestad har kommet for sent på skolen på grunn av at bussen har kjørt fordi den er for full til å ta med ytterlige passasjerer. Når dette skjer må hun ofte gå til bybanen istedenfor, som tar 10-15 minutter.

– Det er kjedelig å komme for sent fordi bussen er full, påpeker Ulvestad.

Kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer, finner hverken kundeklager eller registrerte frakjøringer på linje 12 i Møllendalsveien nå i høst.

– Det kan likevel ha skjedd, men vi er avhengige av tilbakemeldinger fra operatør og publikum siden frakjøringer ikke registreres automatisk, forteller Dreyer.

Skyss oppfordrer til å ta kontakt

Dreyer oppfordrer alle reisende som opplever at de ikke kommer med på bussen og den kjører forbi om å ringe 177, nummeret til skyss, og fortelle at det har skjedd slik at de får loggført det.

– Vi klarer ikke å planlegge bredere busstilbud hvis vi ikke er klar over at det eksisterer et problem, nevner Dreyer.

Videre ber hun passasjerer om å trekke godt inn i bussen og gjerne ta av seg sekker og vesker slik at det blir plass til flere.

– Trengsel er noe vi må regne med og vi må hjelpe hverandre sånn at alle kan få plass, sier Dreyer.

 

 

Kommentarer