This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Nobel Bopel deltok på den årlige markeringen av den internasjonale Park(ing) Day. På denne dagen lager man parker av parkeringsplasser for å vise at disse plassene kan brukes til mye mer enn bare biloppstilling.


Fra San Francisco til Møhlenpris.

Det hele begynte i San Francisco for 10 år siden. Det som skulle være et stunt har nå blitt en global feiring og markering. På Park(ing) Day samles folk rundt om i hele verden for å vise at parkeringsplasser tar for mye plass og at man kan bruke de til noe helt annet. Man legger gressmatter ut i gata og gjør det om til en koselig park. Det hele toppes med at de får ha uteservering.

Det hele blir arrangert av kommunen og fylkeskommunen. De velger å stenge veier og parkeringsplasser for at dette skal bli mulig. Så oppfordrer kommunene folk til å delta. Ett sted som valgte markere dette var Nobel Bopel.

– Vi ivrer etter en levende bydel, så alle sånne tiltak som dette her som kan skape litt liv i gatene er det vi lever for, sier Thomas Cook, daglig leder på Nobel Bopel.

En oppfordring til å tenke grønnere.

En stor del av dette er at folk skal bli flinkere til å sette fra seg bilen og heller tenke grønnere. Denne dagen og dette stuntet er et eksempel på dette. Hvis man bygger om parkeringsplasser til noe annet kan vi få mer plass til folkelige ting.

– Kommunen har mange gode planer om å få en mer menneskevennlig, en mer fotgjengervennlig og sykkelvennlig by og en av de tingene man kan gjøre er å sette fokus på hvordan parkeringarealene brukes. Vi legger til rette for at steder som Nobel Bopel og andre organisasjoner kan gjøre en markering på Park(ing) Day, sier Lars Ove Kvalbein, medarrangør Bergen Kommune.

Lars Ove Kvalbein sier også dette om fremtiden for denne type aktivitet.
– Hele det politiske aspektet er opptatt av disse tingene framover så dette kommer det nok til å bli enda mer fokus på. Kanskje kan det bli mer permanente tiltak ut av det også etterhvert, det som i dag er stunts.

Ikke bekymret for oppmøte.

Grunnet dårlig vær store deler av fredagen fristet det kanskje ikke så mye å gå ut døra. Men Nobel Bopel stilte med partytelt så det skulle vært tørt i parken.

– Når man arrangerer dette i Bergen med det regnet som vi har, så er det med i beregningen at det kanskje begynner å regne. Men vi er vant med litt regn, så folk stiller vel opp likevel sier Thomas Cook, daglig leder på Nobel Bopel.

Kommentarer