This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Selv om det er klart at Arbeiderpartiet er Bergens største parti, er mye enda uvisst om hvordan byens politiske landskap kommer til å se ut i årene som kommer. Hvordan ting ender med å bli, avhenger av hvilke samarbeid som inngås de kommende ukene.

Arbeiderpartiet åpen for samarbeid

Nyvalgt byrådsmedlem og leder i Bergen AUF, Ronja Breisnes, forteller at Arbeiderpartiet er åpen for å samarbeide med de fleste.

– Men vi kommer nok ikke til å inngå et samarbeid med Høyre eller Fremskrittspartiet. Det ville vært udemokratisk av oss å samarbeide med partier som er så langt ute på høyresiden, siden de politiske forskjellene mellom oss er så store, sier Breisnes.

Høyre er også klar på at de nå kommer til å få en viktig opposisjonsrolle. Samtidig ser de fremover mot neste kommunevalg.

– Vi må brette opp ermene og kjempe for å oppnå et annet utfall neste gang, sier Anine Frølich, leder i Bergens Unge Høyre.

Til tross for høyres nederlag, ble Frølich valgt inn i bystyret. Hun nevner bysykler og sprøyterom som sine hjertesaker.

– Bysykler er et av mine ønskede tiltak for å bedre kollektivtrafikken, sier hun og legger til at hun mener det bør bli lettere å velge kollektivtransport.

Viktige ungdomspartier

Både Breisnes og Frølich er veldig stolte av innsatsen som deres respektive ungdomspartier har vist i valgkampen.

– Vi har jobbet så sinnssykt hardt, skryter Frølich. Hun sier at folk har stått på både dag og natt for at Høyre skulle gjenta suksessen fra forrige kommunevalg i Bergen. Breisnes sier at også i Arbeiderpartiet har folk jobbet til alle døgnets tider for å oppnå det de har gjort.

Hun forteller videre at ungdomspartiets funksjon ikke bare er å støtte opp om moderpartiet, men også å uttrykke uenighet, dersom man mener at det vil føre partiet i en bedre retning.

– Det er veldig vanskelig å finne partier som man er enig med om alt, understreker Breisnes.

De to nyvalgte bystyremedlemmene roser også hverandres valgkamparbeid, og forteller om en spesielt fin tone mellom politikerne i ungdomspolitikken.

– Når vi sitter i skoledebatter så kan vi gjerne virke som bitre fiender, men utenom politikken så er mange gode venner, også på tvers av partier, sier Frølich.

Kommentarer