This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Denne høsten har Universitetet i Bergen (UiB) tatt inn flere nye studenter enn noen gang tidligere. Med så mange studenter, blir organisering og logistikk en utfordring for universitetet. Dermed har en del seminarer blitt lagt til sent på dagen. De berørte mener det burde vært unngått.

7688 nye studenter fikk plass denne høsten ved UiB. Examen philosophicum er et introduksjonsfag som samtlige studenter må i gjennom. Mange prøver studenttilværelsen for første gang, og lange dager kan være utfordrende for enkelte. Trøtte ansikt og tungt inneklima er noe som møter seminarlederen når hun skal undervise på ettermiddagen.

– Studentene jobber godt, men jeg merker at det blir tyngre å være her inne utover dagen, sier universitetslektor Vibeke Tellmann.

Går utover hverdagslivet

Flere studenter reagerte på at de hadde både tidlige og sene seminarer på samme dag, slik at de hadde et “hull” i timeplanen midt på dagen. Med dette “hullet” i timeplanen forteller studentene at de blir trøtte og slitne av å bare gå rundt og vente på neste seminar. Student Sturla Kverneng nevner kollisjoner med andre deler av hverdagen som et problem.

– Det er ikke så lett å få det til å passe med andre aktiviteter, som trening, men man må jo bare tilpasse seg, sier han.

Prøver å tilrettelegge

Viserektor Oddrun Samdal forteller at UiB prøver, så langt det er mulig, å holde undervisningen innenfor tidsrommet 09-16, men at man er nødt til å la noe undervisning slutte senere for å få organiseringen til å gå rundt. Hun forteller også at universitetet ikke ser for seg å øke andelen ettermiddagsaktiviteter.

– Selv om vi ikke ser for oss å øke andelen ettermiddagsaktiviteter, er det kanskje vanskelig å gjøre den lavere, avslutter viserektoren.

Kommentarer