This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Regine Stenseth Josefsen sin masterutstillingen skiller seg ut. Hun har nemlig laget seg en puppedrakt som hun bruker til å utfordre publikum.

– Jeg er ute etter å skape en reaksjon hos publikum. Ved at jeg går rundt i drakten så må folk faktisk forholde seg til meg, forteller masterstudent ved KHiB, Regine.

Ideen kom fra prosjekter hun har drevet med tidligere. Hun har for eksempel tidligere vært kledd som en gammel dame på Torgallmenningen.

– Det kan lett bli komisk, så er det også viktig å ikke dra det for langt, sier hun.

Hun startet å lage kostymet i november, og har møtt på noen problemer langs veien.

– Jeg kan ikke sy, så det har vært ganske utfordrerne, sier hun smilende.

Drakten er laget av strømpebukser, skumgummi og to store yogaballer. Dette er en kombinasjon som er svært tung å ha på seg, men som likevel hjelper Regine med å holde seg fokusert under forestillingen.

Har vært på Bybanen

Kunststudenten har prøvd ut kostymen flere steder. Hun har blant annet vært på bybanen i rushtiden, og dermed tvunget frem kontakt med publikum.

– I rushtrafikken blir folk tvunget til å ta stilling til meg, og dermed kan jeg provosere frem en reaksjon.

Hun forteller at reaksjonene har variert.

– Noen har ledd, mens andre er ikke sikker på hvordan de skal reagere, og det er det jeg synes er interessant, sier hun.

Masterutstilling

The Boob Suit Project er en del av masterutstillingen ved KHiB. Den åpnet 17. april, og viser verkene til 20 studenter. Fem av avgangsstudentene har performence stykker. Performance kunst er en mer interaktiv kunst, hvor kunstneren presenterer noe for et publikum. Dette kan enten være øvd inn på forhånd, eller slik som Regine gjør, helt impulsivt.

Studentene arrangerer også seminar med walk-and-talks, forelesninger, salongkvelder og sosiale hendelser. Dette er noe som publikum har mulighet til å delta på gratis.

Utstillingen står frem til 10. mai med egne tider for performance- stykkene.

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer