This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Hele 24 lag var påmeldt til HiB Idrett sin årlige kanonballturnering. Lagene besto av 5 spillere på hvert lag. De ble delt inn i fire grupper á 6 lag, før det var tid for kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Jørgen Osnes fra laget Gjennomsnittlige Frode’s forteller at han ble inspirert av filmen Kanonball. Det er også der lagnavnet er hentet, og løst oversatt, fra. Etter ca halvspilt gruppespill forteller Osnes at det sportslig sett har gått bare delvis bra, men at de liker arrangementet veldig godt.

– Vi har et voldsomt konkurranseinstinkt, så vi er ikke helt fornøyd med resultatene. Men vi har det veldig gøy, smiler han. I likhet med de fleste lagene har de bare samlet en gjeng som går på forkurs på HiB, for en uformell konkurranse.

– Vi  i klassen oppdaget Facebookeventet, og siden vi var en del folk fra klassen som hadde lyst, så ble vi med, forteller Osnes. På spørsmål om laget har tenkt å stille igjen neste år svarer han spøkefullt:

– Ja, nå skal vi legge oss i hardtrening, med fast trening to ganger i uken frem mot neste år.

GLUpe vinnere

Laget GLUpingane, som studerer grunnskolelærerutdanning 1.-7. klasse med kroppsøving, vant turneringen. Daniel Theodor Henriksen forteller at han er glad og overrasket over seieren.

– Det føles ganske bra. Han forteller at ingen på laget spiller kanonball til vanlig.

– Vi er tre jenter og tre fotballspillere på laget, så kanonball var ganske nytt for oss alle, sier Henriksen. Det var nærmest tilfeldig at laget ble med.

– Vi fant ut at vi ikke hadde noe å gjøre på denne søndagen, så da dannet vi et lag, sier han. Begge kjønn spilte sammen. Henriksen mener at kjønn ikke har så mye å si med tanke på vinnersjanser.

– Har man rett taktikk, så kan man vinne uansett, mener han og legger til at han mener dommerne gjorde en super innsats.

Fornøyde dommere

Camilla Strozek var en av dagens dommere. Til vanlig spiller hun på HiBs kanonballag, men siden hun er ute med skade fant hun ut at det var greit å benytte anledningen til å dømme litt. Hun forteller at det til vanlig bare er en dommer. – Vi spiller med to baller, så det kan bli mye  å holde styr på. Derfor har vi to dommere i hver kamp i denne turneringen, sier Strozek. Dommerne får en del kjeft, men den ekstra dommeren hjelper godt på, mener Strozek.

– Vi dommerne kan jo reglene ganske godt, så vi må bare stå på vårt og ikke la spillerne kjefte for mye, sier hun. Strozek er litt overrasket over hvor fairspilt turneringen ble.

– Det oppstår noen situasjoner der selv dommerne er i tvil, men da ordner lagene opp seg imellom, sier hun.

Kommentarer