This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Gruppen, Generell Improkompetanse, har drevet med teatersport i bare ett år. I 2014 vant de Norgesmesterskapet i teatersport.  

Improgruppen består av Hans Magne Skard, Adrian Aleksander Moe og Mathias Kolberg Eriksen, sammen avholdt de et show på Kronbar tirsdag 21. April. De kjørte en teatersport som kalles Elsk/Hat. I denne oppsetningen blir én av dem valgt som regissør, mens de to andre i gruppen skal spille og gjøre det han sier. Hvis publikum liker det de ser, roper de enten elsk eller hat, og regissøren med mest elsk vinner.

Guttene forteller at siden hvert show er annerledes, er det som en ny premiere hver gang de har et show.

– Vi kunne hatt show hver dag, fordi ingen forestillinger blir de samme. Hver eneste forestilling er som en premiere, sier Mathias Kolberg Eriksen.

Hva gjør dem best?

Før gjengen slo seg sammen var de aktive i impromiljøet i Bergen, hvor de opptrådte på Bergen Maestro. Nå står de på egne ben og spiller på ulike arrangementer i Bergen.

Gruppen forteller at det er umulig å øve inn ting i forkant, men at man kan forbedre samspillet, og dermed bli mer harmoniske i aksjon med hverandre.

– Selv om vi ikke øver på hva vi skal si eller gjøre, så må vi øve på å lese hverandre. Det er helt essensielt for å bli et godt team, sier Skard.

NM i boks! 

Høsten 2014 vant Generell Improkompetanse Norgesmesterskapet i teatersport. De vant den regionale finalen i Vstlands mesterskapet, deretter var det rett til NM i teatersport.

– Dommerne gir poeng etter hvor gode scenene er, forteller Eriksen.

NM i teatersport blir avgjort i forhold til hvor god scenen er, eller hvor humoristisk den blir. En gruppe kan gjerne få en ball, og lage en scene med den, deretter kan ballen bli gitt til en annen gruppe og spurt om det samme, for å se hvem som lager den beste scenen.

– Vi vant med en musikal om fagforeninger, flirer Moe.

Planen videre

Generell Improkompetanse forteller at impromiljøet i Bergen er veldig lite, noe de mener er veldig kjipt. Gruppen ønsker at flere gjerne kan begynne med improteater.

– Veldig gøy hvis vi kunne levd av dette, det hadde vært en drøm, avslutter Skard.

Kommentarer