This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Feministisk initiativ er et nytt parti i Bergen som ønsker å ha feminister inn i bystyret.

– Vi er en gjeng med engasjerte og entusiastiske feminister som mener det er på høy tid at vi får et eget feministisk parti i Norge, sier en av initiativtakerene bak det nye partiet Feministisk Initiativ, Sunniva Schultze-Florey.

Inspirasjon fra Svergie 
Hun forteller at hun lot seg inpsirere av Gudrun Schyman som var med å starte opp Feministisk initiativ i Svergie. Mandag 16.mars holdt Schyman foredrag på Bergen offentlige Bibliotek. Dermed tok Schultze-Florey sammen med en gjeng derfra initiativ til å starte dette søsterpartiet med samme navn, Feministisk initiativ.

Selv om Schultze-Florey ikke ønsker å kommentere på deres konkrete politikk, ønsker de i følge henne at feminisme og likestilling skal gjennomsyre all politkk.

Tar utfordringen
Leder for Sosialistisk Ungdom i Bergen, Sara Wolff, sier at de er positive til at feminismen og de feministiske spørsmålene er ute i vinden, og at Feministisk initiativ er med å på å få det på dagsorden. Men i følge Wolff kan det og være utfordrende for dem som parti. Hun forteller at de kan risikere å miste flere av sine medlemmer for Feministisk iniativ i fremtiden.

– Vi er og et feministisk parti, og det har vi vært lenge. vi trenger å være mer tydeligere på dette fremover, slik at vi kan engasjere velgerene våre enda mer. Vi merker at dette gir oss en ekstra dytt, sier Wolff.

Ingen konkurranse
I følge Schultze-Florey, er ikke dette noen konkurranse.

– Vi ser at andre partier behandler ofte feminisme mer som særspørmål, mens vi kommer til å sette det øverst i all vår politikk. Men vi ønsker også å skape rom for at andre partier skal kunne prioritere dette enda mer, sier Schultze-Florey.

Menn kan være med 
Damien Magrou som har vært med å starte dette partiet, forteller at responsen har vært stor blant både kvinner og menn.
Han sier at et likestilt samfunn gjelder begge kjønn, og man trenger å bryte ut av gamle kjønnstradisjoner vi har hatt hengende over oss.

– Det er veldig viktig at menn også engasjere seg for et likestilt samfunn, for dette er ikke bare noe som gjelder kvinner, men også menn, sier Magrou.

Målsetting
Til høsten ønsker Feministisk initiativ å stille til valg i bystyret. For å kunne gjøre det, trenger de 300 medlemmer til bystyret, mens de trenger 500 til fylkesstyret. For tiden blir det for dem å samle inn underskrifter og medlemmer.

 

 

 

Kommentarer