This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det er hundre år siden Norge for første gang markerte kvinnedagen. Leder for kvinnegruppen, Ottar i Bergen, Sunniva Schultze-Florey, er ikke i tvil om viktigheten av markeringen.

– Vi har fortsatt lang vei å gå til likestilling. Menn har strukturelt flere muligheter enn kvinner, og det å markere 8. mars er en kjempeviktig del av arbeidet mot likestilling, forteller Schultze-Florey.

Hun forklarer videre om begrepet “feminist”, og hvordan flere har feil inntrykk av ordet.

– Feminisme handler ikke om å hate menn, det er snakk om at man skal ha like rettigheter og like muligheter, og at man ikke har det i dag, legger hun til.

Kampen mot pornokultur og stripping er Kvinnegruppen Ottar sine viktigste saker i forbindelse med 8. mars.

Stor styrke å markere

Mette Løkeland var fjorårets hovedtaler på markeringen i Bergen. Hun er like enig i viktigheten av å markere, og trekker frem endringen i lovforslaget om reservasjonsrett i fjor.

– Motstanden som så mange kvinner viste i forhold til forslaget til Bent Høie om reservasjonsrett i fjor, viser jo at det å markere 8. mars absolutt har en stor styrke og gjennomslagskraft.

Hun er likevel i tvil om årets markering klarer å toppe fjorårets, som var den største noensinne.

 – Det skal nok mye til. Men jeg håper like mange stiller opp og ser viktigheten av dagen.

 Lang vei å gå

Flere menn mener vi ennå ikke har likestilling, og at kvinnedagen derfor er en viktig arena for å skape debatt og gjennomføringskraft.

– Jeg føler fortsatt at kvinner ikke blir like respektert som oss menn, og nettopp derfor er kvinnedagen så viktig. For å ikke glemme kampen om likestilling. Vi har kommet langt, men det er fortsatt en lang vei å gå, sier Marius Haaland.

Truls Strandheim mener det fortsatt er forskjeller blant menn og kvinner i arbeidslivet, men at kvinnen gjør en minst like god innsats.

– Kvinner gjør en vel så god innsats, og i noen tilfeller bedre på områder som tidligere var forbeholt menn.

Gratulerer med dagen alle kvinner!

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer