This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Av de 2000 nye studentboligene som skal bygges i landet, har Bergen fått tildelt kun 100. Linnea Reitan Jensen, leder av velferdstinget i Bergen, syntes dette er alt for lite.

– Bergen hadde søkt om 270 studentboliger, men fikk bare 100. Det er en halv prosent av de totalt 2000 nye studentboligene. Det er alt for lite for å kunne nå 20% dekning i 2020, sier Reitan Jensen.

Mindre studentbyer får flere studentboliger

Hittil i år har Bergen en boligdekning på ca. 15%, mens andre studentbyer som Ås, Finnmark og Stavanger som har omtrent lik boligdekning har fått tildelt opp imot dobbelt så mange studentboliger som Bergen.

– Alle byene er pressområder, og alle trenger flere studentboliger. Vi trenger en bedre og tydeligere satsning fra kunnskapsdepartementet for å nå 20% i hele landet i 2020 også, sier Reitan Jensen.

Søkte færre studentboliger

Styreleder i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) Tor Prestegaard er uenig med Linnea Reitan Jensen, og mener man ikke kan forvente en bedre tildeling i år.

– Vi har ikke søkt så mange studentboliger i år som andre byer i Norge. Grunnen til det er at vi har fremdeles flere studentboliger som vi fortsatt holder på å bygge, sier Prestegaard.

Ikke det verste som kunne skje

Tor Prestegaard syntes at tildelingen av 100 nye studentboliger ikke er det verste som kunne skje, og mener de har nok studentboliger til å bygge de prosjektene de har i år.

– Det blir jo alltid søkt om flere studentboliger enn det tildeles, så det er vurdering som kunnskapsdepartementet har gjort som har kommet frem til hva Bergen trenger av nye studentboliger, sier Prestegaard.

Kommentarer