This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Alle har vel brettet papirfly en gang, men har de deltatt i mesterskap? På BI Bergen ble det avholdt et uoffisielt mesterskap hvor vinneren får konkurrere mot andre studenter i Oslo.

Flere studenter var samlet i lobbyen på BI for å konkurrere i papirflykasting. Det er nok ikke noe de gjør til vanlig, men er med denne gang, ettersom Redbull arrangerte et promo-stunt på Handelshøyskolen. Mellom forelesninger og pensumlesning dukket mange opp i håp om å komme på førsteplass.

– Jeg var ikke veldig forberedt på konkurransen, men det var jo gøy å vinne, sier Geir Stirling, vinneren av dagens konkurranse.

Han er en av de finalistene fra Bergen som skal reise til Oslo i mars for å konkurrere om muligheten til å være med på det uoffisielle verdensmesterskapet i Østerrike.  Det er mange premier som skal deles ut, men mest av alt er det bare litt tullete moro mellom timene. Hele konkurransen går ut på at man skal brette et papirfly og kaste det lengst tidsmessig, lengdemessig eller mest akrobatisk.

Mange skoler i Norge.

Konkurransen er et promostunt for drikkevaremerket og skal foregå rundt om i hele landet. Det er allerede avholdt flere konkurranser i Norge, blant annet ved Universitetet i Stavanger. Det skal arrangeres flere konkurranser i Bergen, eksempelvis på Høyskolen og på Markedshøyskolen.  Universitetet i Bergen takket nei til arrangementet ettersom det strider mot promoteringsvedtaket deres.

–  Norsk Student Union gikk for en tid tilbake inn for et vedtak som gjaldt promotering av produkter på Universitetets områder. Dette var et generelt vedtak som gjeller alle firmaer som ikke er tilknyttet Universitetet på grunnlaget av at det ikke skal drives reklame på området, sier Even Berge, avdelingsdirektør i Eiendomsavdelingen til Universitetet i Bergen.

Flere kategorier med vinnere

Det er ikke bare ved å sende flyet lengst man kan vinne, selv om det var den mest populære kategorien. Lengst tid i luften og akrobatikk er to kategorier som ofte glemmes.

– Vi har hatt flest deltagere som har prøvd å sende flyet sitt lengst. Det er nok der folk er mest ivrige på å vinne, sier Martin Roska, medarrangør av konkurransen.

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer