This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studentsamskipnaden i Bergen må betale 9 millioner kroner til firmaene Multiconsult og Norsk Betongindustri (NOBI), etter at søksmålet mot dem ikke førte frem. Bergen Tingrett felte NOBI på punktet som gjaldt prosjekteringsfeil, men mente arbeidet som ble gjort for å utbedre stabiliteten i bygget ikke var nødvendig.

Overrasket og skuffet

Administrerende direktør i Studentsamskipnaden, Per Kristian Knutsen, ønsker ikke å gå i detalj om dommen, men sier til BSTV at han er overrasket og skuffet over det retten har kommet frem til. Knutsen forteller at han er glad for at man valgte å sikre studentboligene ekstra.

– Tenk hvis noe hadde skjedd fordi vi hadde valgt å ikke ta disse ekstra kostnadene. Da hadde 200 millioner kroner vært ubetydelig, sier han.

Kan påvirke fremtidige prosjekter

På spørsmål om hvordan dommen kommer til å gå utover studentene i Bergen, svarer Knutsen at de antagelig ikke rammes i særlig grad.

– Men det er jo klart at vi skulle veldig gjerne hatt mulighet til å bruke disse ni millionene på fremtidige prosjekter, heller enn å betale dem til konsulenter som vi mener har begått feil, sier han.

SiB har enda ikke avgjort hvorvidt de kommer til å anke dommen.

Kommentarer