This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Dette semesteret innføres det høyere krav til obligatorisk oppmøte ved en del av fagene i bachelorprogrammet til informasjonsvitenskap. Det har fått flere studenter til å reagere. Blant dem som er kritiske er Silje Lærk.

Frykter å ikke kunne gjennomføre studiene

Lærk er i en fulltidsjobb og er redd for at hun kommer til å falle fra utdanningen, fordi den i noen tilfeller kræsjer med jobbplikter.

– Hvis jeg fullfører flere måneder av et semester, og får godkjent oppgaver og så videre, for så å oppleve at sjefen sender meg til Oslokontoret slik at jeg går glipp av for mange seminarer, så føles det som mye innsats for ingenting, sier Lærk oppgitt.

Ikke redd for økt frafall

Liv Kristiane Bugge ved institutt for informasjons- og medievitenskap sier at hun ikke er redd for at de nye reglene skal føre til et økt frafall.

– Det viser seg at de studentene som faller fra i hovedsak er de studentene som ikke følger seminargruppene, forteller Bugge.

Hun forteller også at det vil være en viss fleksibilitet; dersom noen ikke kan komme på møtet for den seminargruppen man er oppmeldt til, så vil det være mulighet for å delta på møtet til en av de andre gruppene.

–  Men det er forutsatt at seminarleder har blitt varslet på e-post i forkant av seminaret, sier Bugge.

Får drømmen ødelagt

For Silje Lærk vil de nye reglene bety at hun må avbryte studiene. Dermed går drømmen om en utdanning innen IT i vasken.

– Jeg trodde at gode studenter skulle få hjelp på universitetet, og ikke at vi ble motarbeidet, avslutter hun.

Kommentarer