This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Tolv poeng går til… Hvem gjenkjenner ikke denne spenningen i forbindelse med Melodi Grand Prix? Mange tar arrangementet veldig alvorlig, men for 10 år siden oppstod det en bevegelse som har opprettet et litt annerledes arrangement. Ikke fullt så alvorlig, men ikke mindre gøy; nemlig Parodi Grand Prix.

Det hele startet på det homofile utestedet Fincken som et resultat av det såkalte «Grand Prix-viruset».

– På Fincken ønsket de å lage en egen Grand Prix-konkurranse hvor man parodierer arrangementet. Det har vært veldig populær i homomiljøet, sier stand up-komiker og skuespiller, Thomas Anthun Nielsen som var programleder under showet.

– Forvent galskap, mennesker som har det gøy, en kjempefest og ren og deilig galskap, forteller programlederen.

Populært i hele Norge

– Parodi Grand Prix har utviklet seg til en nasjonal konkurranse med kvalifiseringsrunder i Trondheim, Stavanger og Oslo, med Grieghallen som finalested. Vi har plukket det siste tiårs beste bidrag. Resultatet var en “superfinale” for å kåre en “jubileums-vinner”.

Som i den ordinære utgaven,  er det en egen jury i Parodi Gran Prix som vurderte de enkelte innslagene på scenen.  Kristen Myklebust Ravnestadt fra TV2, Carl Espen Thorbjørnsen som deltok med «Silent Storm» i årets Grand Prix og tidligere stortingsrepresentant Henning Warloe var tre av ti dommere, samt publikum som avgjorde kveldens vinner.

– Vi har tolv jurymedlemmer her siden publikums mening teller to. Det er dermed mange flinke mennesker som gir sine poeng til bidragene, forklarer Thomas Anthun Nielsen.

Ingen forventninger til sang- eller sceneerfaringer

Selv om det ikke stilles krav til sang- eller sceneerfaring er mange av deltakerne godt kjent med show-verden. Toni Gundersen stod på scenen i Eurovisions Grand Prix for elleve år siden. Kvinnen som har i tillegg drevet med musikk, teater og revy parodierte Tysklands «Ein bisschen Frieden» sammen med den ikke mindre erfarne Cathrine Larsen.

I 1980 var det «Samiid Ædnan» som skulle representere Norge i den ordinære konkurransen, i 2006 ble låten i det minste kåret til vinneren av Parodi Grand Prix. Selvfølgelig måtte sangen framføres på scenen og det var «Bjørnar og Lappjæntan» som har blitt tildelt den ærefulle oppgaven.

– Vi gikk gjennom flere finaler, det var en lang kamp, men nå er vi kommet til jubileumsshowet, sier frontmann, Bjørnar Lørberg.

 

 

 

 

Kommentarer