This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Hun hadde ikke nok tålmodighet til å bli musiker, men visste det var bransjen for henne. I dag er Solgunn Slåtto en sentral skikkelse i Bergens musikkmiljø.

Den livlige 28-åringen fra Suldal er en travel kvinne som sjongelerer hverdagen mellom en rekke jobber. Hun er blant annet daglig leder i Klangkollektivet, sitter i styret til Slottsfjellfestivalen og er tungt innvolvert i både Ekkofestivalen og Festspillene i Bergen.

– Alle som jobber innenfor musikkfeltet på heltid vet at en må ha flere baller i luften for at det skal gå rundt, forklarer hun.

– Gøyere å presentere andres musikk

Helt siden ung alder har musikken vært viktig for Solgunn, men hun drømte da om å bli en dyktig musiker. Da tålmodigheten med instrumentene tok slutt fant hun ut at det var mulig å jobbe med musikk på andre måter enn å stå på scenen. I stedet for å skape sin egen musikk syntes Solgunn det var en større forlystelse å presentere andres verk.

– Da jeg endelig kom meg ut av bygda fikk jeg plutselig et lass av musikk over meg. Det var fantastisk fint, forteller hun.

Beveger seg fra listepoppen

Høsten 2012 var Solgunn med på å starte Klangkollektivet; et plateselskap, bookingbyrå og studio med hensikt å fronte undergrunnsmiljøet i Bergen. Sammen med et knippe Hulenpamper gikk arbeidet med å samle artister og lansere det nye plateselskapet i gang på vårparten i 2012. To år senere har Klangkollektivet gitt ut elleve album, to EP-er, en kassett og en syvtommer.

– Vi ønsker å utfordre din musikalske horisont. Det er gjerne musikk du ikke visste at du likte, men som du bare digger etter å ha hørt på det, forteller Solgunn.

Takker for studielån

Etter et år på folkehøgskole dro Solgunn til Bergen for å studere kunsthistorie. Gjennom hennes gryende interesse for musikk begynte hun å jobbe som frivillig på Hulen, hvor hun tilbrakte seks år, de to siste som leder. Til tross for at hun fullførte bachelorgraden i kunsthistorie trekker Solgunn frem det hun gjorde utenom universitetsstudiene som den virkelige utdanningen hennes.

– Jeg lærte mer av å drive Hulen enn å grave meg ned i Aristoteles, Munch og Michelangelo. Men det var veldig fint å få penger fra lånekassen da, smiler hun.

Kommentarer