This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Bergen Internasjonale Musikkfestival åpnet med en litt annerledes danseforestilling av både streetdansere og folkedansere! Den urbane dansegruppen Flava Few og folkedansere fra Bergen Ungdomslag Ervingen har samarbeidet og skapt produksjonen, Grunn!

De to dansegruppene ble enige om å gå sammen og lage en produksjon sammen som skulle åpne for Bergen Internasjonale Musikkfestival. De møtte på både utfordringer, stor danseglede og har fått venner for livet; til tross for de store forskjellene i dansestil.

To vidt forskjellige dansegrupper

Flava Few og Bergen Ungdomslag Ervingen er to vidt forskjellige grupper, med helt ulik bakgrunn og estetikk. Flawa Few ble opprettet i 1999 og har medlemmer fra nesten hele verden, mens Bergen Ungdomslag Ervingen ble opprettet i 1990 og har et klart norsk fokus. Mens Flava Few imponerte oss med breaking, popping og house, viste Bergen Ungdomslag Ervingen oss tradisjonell hallingdans.

Folkedans og streetdans – hva har de til felles?

Disse to gruppen har i løpet av det siste halvåret møttes jevnlig for å utforske hva likhetene og ulikhetene er. Men hva er egentlig forskjellene og likhetene mellom de to dansestilene?

– Det er jo egentlig ikke så forskjellig, forteller en av koreografene Stig Paa.
Han har merket seg noen likheter, blant annet at både streetdans og folkedans er veldig akrobatisk.

– Og energien i dansene er veldig forskjellig, sier Liliana Palanca. Der streetdans har mye trommer og mye energi, har folkedans felespill og mer rolige, kontrollerte bevegelser. Søsteren Tatiana Palanca (Miss Tati) sier også at begge dansene er sosiale danser. 

En vel gjennomført åpning 

Grunn! leverte uten tvil en fremragende og energifylt åpning av Bergen Internasjonale Musikkfestival, som i noen dager fremover skal underholde bergensere med både norsk og internasjonal musikk fra verden rundt. 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer