This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag 18. oktober var det klart for terrariemessen som ble holdt på strutsefarmen i Fyllingsdalen. Her ble det vist frem virvelløse dyr i alle former og fasonger, noe som fascinerte både store og små.

Gruppen som stod bak messen bestod blant annet av Rolf Gjertsen, som selv er en engasjert samler av virvelløse dyr. Nå vil han og resten av gruppen nå ut til flere, og spre budskapet om at selv om kjæledyrene deres er litt annerledes, er de ikke farlig.

– Vi vil skape en interesse, og bidra til dypere forståelsen for virvelløse dyr, sier Gjertsen.

Taranteller er best

På det meste har Gjertsen hatt rundt 120 virvelløse dyr hjemme hos seg, av dem har det hovedsakelig gått i taranteller. Han innrømmer at hvis han kunne velge helt selv hva han skulle drive på med, måtte det blitt taranteller.

– Det må bli Poecilotheria metallica som er min favoritt.

Videre forteller Gjertsen at han aldri helt har vært som andre barn. Mens andre spilte fotball, sprang han opp i skogen for å lete under stokk og stein etter dyr og insekter.

– Jeg har alltid hatt  interesse for slanger,kryp og det som folk flest ikke liker, sier han smilende.

Nye samlere

Blant folkemengen av nysgjerrige mennesker finner vi Olav Karlsen. En mann full tatoveringer og skjegg. Likevel innrømmer han at hånden skjelver når han er i nærheten av de store edderkoppene, men nå er han kommet for å møte frykten ansikt til ansikt.

– Egentlig er jeg livredd alt av småkryp […] men har planer om å kjøpe tre edderkopper her i dag, forteller han.

Etter handelen møter vi en smånervøs men fornøyd Olav Karlsen!

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer