This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Casa Murilo er på norgesturné i anledning deres tredje plateslipp. At albumet ble en realitet var derimot ingen selvfølge.

I slutten av september var Casa Murilos tredje album «Ignition» å finne i butikkhyllene. Siden har bandet reist rundt på turné i det ganske land med det de selv hevder er deres beste plate så langt i bagasjen. Historien kunne dog vært en helt annen, da flere av bandmedlemmene valgte å forlate indiebandet ved nyåret. I tillegg ble det klart at plateselskapet Sony Music ikke ønsket å fortsette samarbeidet fra forrige album.

– Den vanskelige situasjonen gjorde at vi jobbet mye hardere i studio enn vi hadde gjort tidligere. Vi har lagt mer kjærlighet i dette albumet enn på de to foregående, forteller vokalist Chris Winfield.

Eksperimenterte foran fansen

Det norsk-britiske bandet gikk gjennom en aldri så liten omveltning, hvor de gamle bandmedlemmene ble erstattet av nye. For å finansiere den nye platen la de blant annet i vår ut på en akustisk turné, hvor de benyttet muligheten til å eksperimentere med nytt sangmateriale foran sin fanskare.

– Publikum var ikke akkurat med på å skrive sangene, men det var veldig artig å inkludere dem i prosessen, sier Dan Ekseth.

Brasiliansk innflytelse

Den britiske duoen, som utgjør Casa Murilos utenlandskvote, kom til Oslo høsten 2008. Deres reise fra England til Norge inkluderer en voldsom omvei via Brasil, hvor de ble kjent gjennom jobbsammenheng. Foruten bandnavnet, som kommer av at de bodde med en mann ved navnet Murilo i Brasil, medgir den britiske duoen at musikken er sterkt påvirket av deres opphold i sambalandet.

– De er ganske hedonistiske i Brasil, så vi ønsket å ta med oss litt av den mentaliteten til Norge. Det eneste som da gav mening var å starte et rockeband, forklarer Dan med den største selvfølgelighet.

– Dette er hjem nå

Etter seks år i Norge ser britene ingen grunn til å dra tilbake til fødelandet. De har til og med begynt å mestre språket, men det er likevel lite som tyder på at Casa Murilo kommer til å gå over til norske tekster.

– Vi vurderte å legge inn noen norske partier på den første platen, men den ideen ble brutalt nedstemt av de norske i gruppa, forteller Chris med et smil om munnen.

Kommentarer