This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

I statsbudsjettet kom det frem at det ikke er budsjettert penger til rehabiliteringen av Universitetsmuseet. Dette mener universitetsledelsen er svært skuffende for fremtidens barn og unge i Bergen.

Arbeidet med rehabiliteringen er i gang for fullt, men ettersom det ikke ble bevilget penger til de neste stegene i arbeidet blir Statsbygg nødt for å avslutte sitt etter at sydfløyen er ferdig. Dette vil føre til at den planlagte åpningen i 2018 blir utsatt på ubestemt tid. Universitetsledelsen ser på dette som svært skuffende ettersom arbeidet allerede er påbegynt og forsinkelser vil føre til at museet blir utilgjengelig for publikum, i tillegg til at kostnadene vil øke.

–  Det er dårlig økonomi å drive på slik. Statsbygg som har ansvaret for gjennomføring av prosjektet har ansatt folk som nå har god kjennskap til bygningen og prosjektet. Hvis det  bli stans i rehabiliteringen, vil det komme nye mennesker inn i prosjektet som ikke har like god kjennskap til bygget, sier Jo Høyer, Informasjons-koordinator ved Universitetsmuseet.

Historisk betydning for regionen

De naturhistoriske samlinger har vært åpen for publikum siden 1866, og dette blir den lengste sengeperioden i historien. Museet har tidligere blitt brukt til undervisning av skoleelever, og har også fungert som en viktig del av museene i Bergen.

Grunnlaget for oppussingen er at det har vært lite vedlikehold på bygningen og at vinduene har hatt lekkasjer. Den neste fasen av rehabiliteringsprosjektet er oppussingen av midtbygningen og nordfløyen. Disse delene av museet skal romme 7 nye utstillinger og flere rom tilrettelagt for undervisning av skoleelever. Samlingen med dyr pakkes ned for å så behandles og fryses frem til det er klart for dem til å stilles ut igjen. Årlig besøker over 12.000 skolebarn museet.

Kafé og Aura blir ferdig til planlagt tid

Sydfløyen som vil inneholde ny kafé, Aura og seminarrom vil bli ferdig høsten 2015 som planlagt. Dette er fordi den forrige regjeringen som startet finansieringen, budsjetterte midler slik at det skulle bli ferdig innen den planlagte fristen. Budsjettet som ble lagt frem på onsdag er bare et forslag og det vil være mulighet for endringer i slutten av desember. Konstituert universitetsdirektør, Kjell Bernstrøm håper på at de skal kunne påvirke regjeringen til å bevilge penger til å gjennomføre prosjektet til planlagt tid

Kommentarer