This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Tror du hang-ups er tungt? Da kan du prøve å dingle to meter over bakken etter èn hånd over lengre tid. Vi var til stede på Norgesmesterskapet i Bergen og fikk oppleve buldring på nært hold.

Med 160 deltakere hadde Bergen klatreklubb mer enn nok å ta seg til ved lørdagens arrangement på Bryggeriet. Gutter og jenter fra alle aldersklasser møtte opp for å konkurrere mot hverandre i det som kan betegnes som en av de tyngste sportene man kan drive med. Etter flere runder med konkurranser gjennom året, var det her i Bergen det hele endte.

Utrolig gøy

Marie Tamber (23) var en av ni jenter som deltok i seniorklassen for damer. Hun deltar ikke med mål om å vinne, men for spenningen. Bergenseren holder på med en master i fysikk, og forteller at dette av og til kan by på utfordringer:

– Det kan være vanskelig å kombinere skole og trening i blant, spesielt når du har lyst til å buldre hele tiden, sier hun smilende.

Ikke en sport for lettvektere

En skal ikke kimse av buldring. Uten tau klatrer utøverne på store steiner eller formasjoner som skal etterligne steiner, kun sikret av matter for å dempe fallet. Konkurransen går ut på å klatre så langt opp på formasjonen som mulig. Dette innebærer gjerne å henge kun etter en eller to hender, eller ta fart og hoppe til neste grep. Buldring er en egen sport, men blir også brukt mye av klatrere som oppvarming. Den anses som meget fysisk krevende, og det forventes at utøverne har en klar plan for hvordan de ønsker å legge opp ruten.
Dette er i midlertid midt i blinken for Marie:

– Utfordringene er det som gjør at buldring er så gøy, forteller hun. Mestringsfølelsen er enorm.

Vil ha flere jenter

Presseansvarlig for NM, Eivind Flobak, er fornøyd med helgens oppmøte. Han legger likevel til at de gjerne skulle hatt flere jenter med, spesielt i seniorklassen.

– Selv om damene her er utrolig dyktige, skulle vi gjerne sett at flere deltok. Det sier seg selv at med 6 finaleplassen og 9 deltakende blir ikke konkurransen og spenningen like stor som i herreklassen. Her er det mange flere deltakende og like mange finaleplasser som i dameklassen, sier Flobak.

 

Resultatene fra NM

Marie Tamber endte til slutt på 8.plass. Hannah Midtbø fra Oslo klatreklubb stakk av med seieren i dameklassen. I herreklassen vant Magnus Midtbø fra Tyrili Klatreklubb, Lillehammer

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer