This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Han er festivalsjef for tredje år på rad og har lagt ned utallige timer i arbeidet, men Magnus Romslo Lindvik har likevel mareritt om at noe skal gå galt under årets Phonofestival.

Phonofestivalen er Studentradioen i Bergens egen festival, og ble avholdt for første gang i 2005.  Målet er å gjenspeile et bredt musikk- og kulturmiljø. I tillegg skal den vise SRiB sin rolle som aktør på disse områdene.

Få timer på puten

Lindvik innrømmer at selv om han har erfaring, er det fremdeles mye jobb i forkant av arrangementet.

–Vi begynte i september i fjor, og bookingen var ikke ferdig før i juli. Kulturprogrammet ble laget nå i sommer, og dette var en utfordring ettersom mange som jobber med festivalen var på ferie, og da oppstår det lett logistikkspørsmål.

Han forteller også at det har blitt lite søvn i det siste, og at han nok ikke senker skuldrene før festivalen er over på søndag.

Instrumenter på avveie

Til nå har det gått så godt som knirkefritt i arbeidet med årets festival, men Lindvik forteller at det torsdag formiddag oppstod en krise. Woods, et av bandene som skal på scenen under festivalen, opplevde at flyselskapet rotet bort instrumentene deres.

–Slike kjipe situasjoner er slikt man må være forberedt på, men det er klart at det er kjedelig at sånt skjer ni timer før bandet skal spille. Vi har heldigvis klart å få tak i instrumenter til dem, men det gjelder å holde hodet kaldt, medgir Lindvik.

Han trekker også frem at de for to år siden måtte kaste folk ut fra en Kakkmaddafakka-konsert på Kvarteret fordi de ville telle antall tilskuere før bandet var kommet i gang. I tillegg ble brannalarmen utløst under samme konsert.

–Det var helt kaos. Det ordnet seg, og folk fikk jo se konserten, men det var kjipt, og jeg hadde litt lyst å gjemme meg, ler han.

Klare visjoner

Lindvik vedgår at det kun var han som stilte til valg som leder i år, men at det falt seg naturlig at han fikk jobben på grunn av hans tidligere erfaring og engasjement.

– Målet har vært at festivalen skal assosieres med kvalitetsbooking og spennende kulturarrangementer. Årets festival skal også gå mer tilbake til røttene, og vi har hentet tilbake Landmark som et av lokalene. Tidligere brukte vi mye Hulen og gode gamle Vamoose som nå er lagt ned og blitt bordell, flirer han.

Han mener gjeninnføringen av Landmark vil tilføre festivalen en helt ny dimensjon, og forteller at de også har gått ned til bare femten artister, noe som gir muligheter til å bruke mer penger per artist.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til i år. Siden jeg startet har jeg hatt en idè om hvordan jeg ville at Phono skulle bli, men det tok meg tre år å komme dit jeg ville, sier han.

Verdt det

På tross av de mange timene som har blitt lagt ned i festivalen og den evinnelige bekymringen for at noe skal gå galt, hevder Lindvik at det absolutt er verdt det.

–Noen spiller fotball, andre lager festival. Det er rett og slett hobbyen vår, avslutter han.

 

Kommentarer