This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Det har lenge vært klar at Nygårdsparken skal stenges og at parken skal tas tilbake av bergenserne. Nå får også studentene påvirke parkens fremtid.

Fra høsten av skal Nygårdsparken stenges ned og gjennom høsten og våren vil det pågå byggearbeid og restaurering av parkområde. Til sommeren 2015 blir det nyåpning med mange nye tilbud til bergenserne. I følge byråd for sosial, bolig og områdesatsing, Dag Inge Ulstein (KrF), var det på tide å ta skikkelig tak i parken.

– Det handler ikke om å luke litt i bedet og flytte litt på brostein. Vi må gjøre noe mer omfattende grep, sier han.

Ønsker innspill fra alle

Da ønsker kommunen innspill fra naboene til Nygårdsparken. Ulstein ser på det som viktig at det skal være et godt tilbud for alle som ønsker å bruke parken, både de unge og de gamle.

Første april sendte SiB inn sine forslag til hva de ønsker at studentene skal få bruke parken til etter oppussingen. De har spesielt lagt stor vekt på at de ønsker å bruke området som et treningstilbud. I sitt innspill til Bergen kommune foreslår de både utendørs treningsapparat, jogge-/turløyper, treningsstasjoner rundt løypen og åpne gressområder.

– Vi ønsker blant annet at SiB kan bruke området til treningstimer ute, forteller kommunikasjonsleder i SiB, Marita Monsen.

– Spennede å få være med

Også Velferdstinget har vært i tett dialog med kommunen, og har samlet inn og videreformidlet ønsker fra de ulike utdanningsinstutsjonene rundt parken. Tor Sivertsen Prestegard, leder for Velferdstinget, gir uttrykk for at studentene kunne trengt et bedre treningstilbud, men han tror også at en scene ville gjort seg i parken.

– Mange erveldig interessert i få opp en scene, og kulturlivet i Bergen er veldig interessert i dette. Volleyballbane og andre sportsaktiviteter tror vi også kan være veldig positivt, sier Prestegård.

Studentene støtter Prestegård og utdanningsorganisasjonene sine forslag.

– Jeg kunne gjerne brukt parken til volleyballbane. Jeg synes det er alt for lite tilbud av det i Bergen, mener Marius Hafstad som studerer arbeids- og organisasjonspsykologi.

Frykter ikke fjerningen av de narkomane

Monsen er ikke bekymret for å delta i et prosjekt som medfører at de narkomane ikke lengre skal kunne oppholde seg i Nygårdsparken.

– De narkomane skal bli tatt vare på, det har kommunen lovet. Det er mange positive krefter som jobber sammen, så det ser ut til at det skal gå bra, sier hun.

Kommunen mener at oppussingen av parken er et nødvendig steg – både for byen og for de narkomane.

– Bakgrunnen er ikke å tvinge eller å jage noen vekk, men jeg tror at om vi ikke hadde gjort noe med øvre del av Nygårdsparken, så hadde vi heller ikke hjulpet de rusavhengige, forklarer Ulstein

For framtida er det en ting byråden mener er viktig for å unngå at de narkomane trekker tilbake til parken etter oppgraderingen.

– Jeg tror det er utrolig viktig at den blir tatt i bruk og at vi får aktivitet i parken, sier han.

De konkrete skissene for parken sin fremtid kommer før sommeren i år.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?

Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

 

 

 

Kommentarer