This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen(HiB) hadde denne uken et arrangement med fokus på psykisk helse. I går delte de blant annet ut frokost og hadde et foredrag med Marco Elsafadi.

Ideen bak dette kom fra Shot-undersøkelsen som ble gjennomført i 2010. Denne kartla studentenes helse- og trivselsituasjon, med hovedvekt på psykososiale forhold. Resultatet var at 14 prosent av studenter sliter med psykiske problemer.

Vil hjelpe studentene til å støtte hverandre

— Det er veldig mye, og det trengs at det blir satt på dagsorden og blir gjort noe med. Så vi er spente på når undersøkelsen blir gjennomført neste gang om tallene har bedret seg, forteller fagpolitisk nestleder i studentparlamentet ved HiB, Marianne Rødseth Espelid.

Derfor kom Espelid med ideen om å ha en psyk uke. Hun tror at slike aksjoner kan hjelpe studentene til å stå ved siden av hverandre og støtte hverandre.

— Studentperioden er jo en periode med mye press, og studentene jobber mye ved siden av studiet. Noe som kan bidra til at man kanskje ikke får nok tid, og mye stress i hverdagen, forklarer Espelid

Foredrag med Mesternes Mester

Torsdag ble det arrangert et foredrag med tidligere basketballspiller og vinner av årets Mesternes Mester, Marco Elsafadi. Konferanserommet var fylt med studenter, som var ivrige på å høre foredraget. I foredraget fokuserte han mest på selvtillit og selvfølelse. Han synes at studenter bør kommunisere bedre med seg selv.

— Man må være bevist på sin psykiske helse, ta vare på seg selv og på de andre rund seg. Det er veldig normalt at man få stress og få psykiske problemer, men den måten vi reagere på er viktig, forklarer Elsafadi.

Kommentarer