This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Stemningen var upåklagelig på vårballet til BIS Bergen da to av BIs heiteste ble auksjonert bort på date. Pengene satt løst hos de ivrige BI-studentene som kjempet om datene som ble auksjonert bort til inntekt for hjelpeorganisasjonen CARE.

Godt humør
Sprudlende Lina Herigstad var kveldens første date som ble kastet ut til BI-ulvene som satt svette og klare med pengene. Det ble en lang og morsom seanse hvor hun etter fem minutter på scenen endte på 2500 kroner. Lina valgte å stille opp på auksjonen fordi den går til et godt formål.

– Vi er i en såpass god atmosfære at folk burde by og det går jo til en god sak, sier Lina.

Hun mener hun er en god date på grunn av hennes gode humør og hun kan garantere at daten kommer til å le og bli veldig fornøyd.

– Daten vår kommer til å være over alle hans forventninger, sier Lina og ler.


Madammen var fin
Kveldens date nummer to var kjekkas Tor Olav Madland. Vi pratet med han i etterkant av auksjonen hvor han kunne fortelle at han var ganske varm etter å ha stått på scenen, men fornøyd med det endelige budet på 1500 kroner.

– Det gikk veldig fint. Det var en lettelse når budet kom, sier Tor og ler. – Det er mye penger som går til en god plass. Heldigvis var madammen som bydde på meg veldig fin.

For Tor var det ikke vanskelig å si ja når han ble spurt om å stille opp på auksjonen.

– Det er ikke noe du sier nei til. Det skulle bare mangle, understreker han.

Han lover at daten hans kommer til å få en hyggelig og morsom kveld sammen med han.

– Selvfølgelig er jeg en bra date, sier han og smiler lurt.


Støtter opp under kvinner
Leder for BIS Care Bergen, Bendik Fauske var veldig fornøyd med kveldens auksjon.

– Det gikk kjempebra, vi fikk faktisk inn 22.000 kroner, sier Bendik.

Han forteller at årets auksjon er arrangert i en større skala enn tidligere og at de fikk inn 2000 kroner mer enn i fjor. Inntektene fra auksjonen går til hjelpeorganisasjonen CARE som støtter kvinner i u-land.

– Konseptet er at vi skal lære de litt om økonomi, slik at de klarer seg bedre selv, forklarer Bendik.

Han mener at det ligger mye lurt i å fokusere på kvinner fremfor å kaste pengene til mennene, hvor de da kan risikere at pengene går til andre ting.

– Her går det til mer konkrete tiltak for å støtte kvinner. Teorien er at hvis man støtter opp under kvinner så støtter man opp under samfunnet, forklarer Bendik.

For Bendik var kveldens høydepunkt når en student fra salen plutselig tilbudte seg å bli auksjonert bort som vaskehjelp.

– Hun gikk for 1800 kroner. Det var så random og veldig gøy, sier han og smiler.

I løpet av den feststemte kvelden ble det også auksjonert bort blant annet kurs i poledance, gavekort på Voss Rafting, intimkonsert med tre gutter fra BI-revyen og opplevelsesdag på Sjøkrigsskolen.


CARE
CARE kjemper for kvinners og jenters rettigheter og at alle har rett til et verdig liv. CARE er en av verdens største hjelpeorganisasjoner med virksomhet i 86 land. De har prosjekter innen langsiktig bistand og nødhjelp i fattige land rundt om i verden, og mener at det å hjelpe kvinner er den mest effektive måten å drive bistand på.

Kommentarer